ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Κολομβίας: Μιγιονάριος – Τζαγκουάρες

Κύπελλο Κολομβίας: Μιγιονάριος – Τζαγκουάρες
Spread the love

Στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά, το ματς ανάμεσα στη Μιγιονάριος και την Τζαγκουάρες, με το οποίο ολοκληρώνεται χρονικά το πρόγραμμα αυτού του διημέρου για την φάση των «16» του κυπέλλου, περιμένοντας φυσικά στην συνέχεια και τους επαναληπτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του κυπέλλου Κολομβίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς, Αμέρικα Κάλι – Ουνιόν Μαγκνταλένα 1-2, Μεντεγίν – Τίγκρες 1-0, Λα Εκιδάδ – Μπουκαραμάνγκα 2-0, Τζούνιορ – Σάντα Φε 2-1, Ντεπόρτες Τολίμα – Περέιρα 3-2, Ντεπορτίβο Κάλι – Φορταλέζα 1-3 και Ατλέτικο Νασιονάλ – Όνσε Κάλντας 3-0.

Απευθείας στην φάση των «16» η Μιγιονάριος, με το κύπελλο να είναι η δεύτερη διοργάνωση που θα λάβει φέτος μέρος, μετά φυσικά το πρωτάθλημα Απερτούρα, καθώς στο Κόπα Λιμπερταδόρες αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο με δύο ήττες  από την Φλουμινένσε (1-2, 0-2). Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το πρόσφατο 0-1 για το πρωτάθλημα στην έδρα της Περέιρα, με το οποίο «υποχώρησε» στην 3η θέση του Απερτούρα και το -1 από την κυπελλούχο και πρωτοπόρο Ατλέτικο Νασιονάλ. Τελευταία επίσης, από τις τέσσερις συνολικά φορές που έχει κατακτήσει το κύπελλο το 2011, ενώ από το 2013 που ήταν φιναλίστ, καθώς ηττήθηκε τότε από την Ατλέτικο Νασιονάλ, δεν έχει ξαναβρεθεί σε τελικό.

Στην άλλη πλευρά, πρόκριση σε βάρος της Αλιάνσα Πετρολέρα στον προηγούμενο γύρο για την Τζαγκουάρες, η οποία μετά το 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην έδρα της αντιπάλου της, πραγματοποίησε την ανατροπή στο υπέρ της 2-1 στον επαναληπτικό στο γήπεδο της. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, στην 12η θέση και το -4 από την πρώτη οκτάδα, μετά το πρόσφατο 0-1 στην έδρα της Λα Εκιδάδ, με την συμμετοχή στα πλέι οφ όμως να είναι δευτερεύον στόχος, καθώς προτεραιότητα είναι να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Μιγιονάριος, μία για την Τζαγκουάρες και δύο ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Καμπίν», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Βασικός στόχος για τη Μιγιονάριος το Απερτούρα. Παρόλα αυτά, δεδομένο πως δεν θα πει όχι στο κύπελλο, καθώς αν καταφέρει να το κατακτήσει θα σώσει την χρονιά σε περίπτωση που αποτύχει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Κάτι που ανάλογο με την περίπτωση της Ατλέτικο Νασιονάλ και το χθεσινό άρθρο για το ματς της κυπελλούχου Κολομβίας με την Όνσε Κάλντας.

Εκτίμηση:  1

(Visited 219 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x