ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Premier League

Πρέμιερ Λιγκ Μ. Σαββάτου ( Επιλογές)

Πρέμιερ Λιγκ Μ. Σαββάτου ( Επιλογές)
Spread the love

To ντέρμπι στο Emirates ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μάντσεστερ.Γ με φόντο την 4η θέση και το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της κατηγορίας.

Μπρέντφορντ- Τότεναμ

Η Τότεναμ ταξιδεύει στο Μπρέντφορντ για να αντιμετωπίσει τις φορμαρισμένες “μέλισσες” του Τόμας Φρανκ και δεν έχει περιθώρια για ακόμη μια γκέλα μετά την πρόσφατη που υπέστη εντός έδρας από την Μπράιτον (0-1) εάν θέλει να μην μείνει πίσω στην κούρσα για την 4η προνομιούχο θέση.

Οι γηπεδούχοι με απολογισμό 5/6 νίκες στην κατηγορία τρέχουν ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στο πρωτάθλημα με τελευταίο “θύμα” τους την Γουότφορντ την οποία κέρδισαν με 2-1 εκτός έδρας χάρη σε ένα τέρμα που πέτυχε ο Σουηδός αμυντικός Γιάνσον στα χασομέρια της αναμέτρησης.

Οι σπερς έπεσαν “θύμα” της Μπράιτον μέσα στην έδρα τους , αφού έχασαν με 1-0, όπως ακριβώς είχε συμβεί και μια εβδομάδα πριν με την άσπονδη συμπολίτισσα της την Άρσεναλ (1-2).

Πάντως η ομάδα του Κόντε είχε κερδίσει στα τέσσερα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια της και καλείται να επιστρέψει άμεσα στα “τρίποντα” αφού πλέον έχοντας μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος κάθε γκέλα δεν διορθώνεται εύκολα.

Δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές απουσίες και αναμένεται να δούμε το κλασικό “3-4-3” με τους: Σον- Κουλουσέφσκι και Κέιν στην επιθετική τριάδα.

Προϊστορία: Η Τότεναμ όχι μόνο έχει κερδίσει στα 3 πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια της Μπρέντφορντ αλλά στα 4 τελευταία απέναντι της δεν έχει δεχτεί ούτε ένα τέρμα.

* Σούπερ παράδοση για τους σπερς αλλά είναι επίσης αξιοπρόσεκτο και το momentum των γηπεδούχων. Δεν μπλέκω με σημείο αλλά θα πάρω το σενάριο των πολλών τερμάτων. Μια χαρά είναι η απόδοση του 1,88.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5

Λέστερ- Άστον Βίλα

Οι “Αλεπούδες” με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους μεσοβδόμαδα είδαν τον Ριτσάρλισον με γκολ στο 90ο λεπτό να τις παίρνει την μπουκιά από το στόμα αφού με το τελικό 1-1 αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας.

Νωρίτερα είχαν ηττηθεί από την Νιουκάστλ εκτός έδρας με 1-2 αλλά παρά τα δυο αυτά back to back αρνητικά αποτελέσματα παραμένουν στην 9η θέση.

Στο φινάλε της σαιζόν η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς παίζει σε δυο ταμπλό.

Στο πρωτάθλημα κυνηγάει την 7η θέση , με λίγες πιθανότητες αφού απέχει στο -9 από την Γουεστ Χαμ έστω και εάν έχει δυο ματς λιγότερα από τα “σφυριά”, αλλά και μια μεγάλη διάκριση στο Conference League αφού είναι ήδη στα ημιτελικά και την επόμενη εβδομάδα παίζει με την Ρόμα στο King Power.

Οι “Χωριάτες” του Στίβεν Τζέραρντ δεν πατάνε καλά αφού μόλις την περασμένη αγωνιστική υπέστησαν την 4η διαδοχική τους ήττα και μάλιστα με το “βαρύ” 4-0 από την Τότεναμ για να επιβεβαιώσουν ένα αρνητικό ρεκόρ που τους θέλει να μην πετυχαίνουν πάνω από μια νίκη μήνα Απρίλιο σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια! Δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές απουσίες για τους φιλοξενούμενους που ωστόσο με 4 διαδοχικές ήττες εκ των οποίων οι 3 από αυτές από το ημίχρονο σίγουρα δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι.

Προϊστορία: Οριακά υπέρ της Λέστερ η μεταξύ τους παράδοση αφού οι “Αλεπούδες” μετράνε 37 νίκες , οι “Χωριάτες” 30 και υπάρχουν και 23 ισοπαλίες.

* Η Λέστερ αριθμεί τρεις διαδοχικές εντός έδρας νίκες και την ίδια ώρα η Άστον Βίλα τέσσερις σερί ήττες. Ωστόσο η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει μπροστά της ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ημιτελικό κόντρα στην Ρόμα σε λίγες ημέρες και το μυαλό της θα είναι και εκεί. Τα πολλά γκολ σε απόδοση σε απόδοση 1,83 θα είναι η επιλογή μου εδώ αφού αμφότερες σκοράρουν και δέχονται με ευκολία τελευταία.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5

Άρσεναλ- Μάντσεστερ.Γ

Οι “ κανονιέρηδες” πέτυχαν μεσοβδόμαδα τεράστια νίκη με 4-2 μέσα στο Stamford Bridge επί της Τσέλσι και έτσι έμειναν για τα καλά μέσα στο κόλπο για την κατάκτηση της 4ης θέσης που δίνει και το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τους: Ενκέτια ( 2), Εμίλ Σμιθ Ρόου και Σάκα να βρίσκουν δίχτυα αλλά και αρκετούς άλλους μέχρι πρότινος παροπλισμένους όπως ο Ελνενί και ο Χόλντινγκ να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν λύσεις πήραν στην έδρα της Τσέλσι τρεις πολύτιμους βαθμούς και έβαλαν στοπ σε τρεις διαδοχικές ήττες που είχαν προηγηθεί.

Πάντως επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο αξίζει να αναφερθεί πως στις τρεις αυτές ήττες απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον και Σάουθαμπτον είχαν 70% μέσο όρο κατοχή μπάλας και 55 (!) τελικές.

Σταθερές οι απουσίες των : Τίρνεϊ, Τόμας Πάρτεϊ και του Τομιγιάσου με τον Ιάπωνα μπακ να μετράει ωστόσο αντίστροφα πλέον για την επιστροφή του.

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” προέρχονται από την συντριβή που γνώρισαν με 4-0 από την Λίβερπουλ στο Anfield δίχως να καταφέρει να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Ράνγκινκ ξέρει πως δεν θα βρίσκεται σε αυτό το πόστο σε έναν μήνα και δείχνει να έχει χάσει τα αποδυτήρια ενώ την ίδια ώρα οι: Φρέντ, Καβάνι, Σο και Γκρίνγουντ είναι εκτός δράσης ενώ αμφίβολοι είναι οι: Πογκμπά- Βαράν.

Πάντως ψάχνουν μια μεγάλη νίκη για να μπούνε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης αφού απέχουν στο -3 από Άρσεναλ και Τότεναμ έχοντας ωστόσο ένα ματς περισσότερο και από τις δυο Λονδρέζες.

Επιστρέφει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και αναμένεται να είναι βασικός στο “4-3-3” έχοντας τους: Σάντσο και Ράσφορντ δίπλα του στην επιθετική τριάδα.

Προϊστορία: Η Άρσεναλ έχει κρατήσει μηδέν παθητικό στα 5/7 πιο πρόσφατα παιχνίδια της εντός έδρας απέναντι στην Μάντσεστερ.Γ σε όλες τις διοργανώσεις.

* Το momentum είναι με την Άρσεναλ όπως και η πρόσφατη παράδοση αλλά την “πληγωμένη” Μάντσεστερ.Γ πρέπει πάντα να την υπολογίζεις. Για αυτό θα πάρω το σύνολο τερμάτων 2-3 σε απόδοση διπλασιασμού. Επίσης τα πάνω από 10 κόρνερ στο 2,10 δεν με αφήνουν ασυγκίνητο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ

(Visited 422 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x