ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Σεντράλ Κόρδοβα – Μπόκα Τζούνιορς

Αργεντινή: Σεντράλ Κόρδοβα – Μπόκα Τζούνιορς
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με την Σεντράλ Κόρδοβα να θέλει να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, την στιγμή που η Μπόκα Τζούνιορς με νίκη θα εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα του 2ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ.  

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 28 ομάδες της Λίγκα Προφεσιονάλ έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους, με την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς των πλέι οφ να πηγαίνει σε αυτές που θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα του κάθε γκρουπ.

Πολύτιμο 2-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Βέλεζ, βλέποντας την Σεντράλ Κόρδοβα όχι μόνο να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αλλά να έχει πλέον μικρό, αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Σε ρηχά νερά στο πρώτο ημίχρονο στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δέκατο τέταρτο λεπτό. Βελτιωμένη και πιο απειλητική πάντως στην επανάληψη, με το 1-1 με κοντινό πλασέ του Λόπες στο εξήντα τέσσερα, ενώ το 2-1 στο ογδόντα, «παγώνοντας», χωρίς υπερβολή, σχεδόν από το πουθενά το «Χοσέ Αμαλφιτάνι». Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Σεντράλ Κόρδοβα, σε πέντε ματς στο γήπεδο της στη Λίγκα Προφεσιονάλ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες για τη Μπόκα Τζούνιορς, τρεις στο «Μπομπονέρα», το 2-2 με την Αρσενάλ, το 1-1 με τη Λανούς και το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής με την Γοδόι Κρουζ, ενώ 0-0 ενδιάμεσα αυτών στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι» με την Βέλεζ. Παρόλα αυτά, στην 4η θέση του 2ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ, έχοντας την ευκαιρία με νίκη σήμερα να έρθει ακόμα πιο κοντά στα πλέι οφ. Ανεξήγητη πάντως αυτή η έφεση στις ισοπαλίες, από την στιγμή που είχαν προηγηθεί τα δύο μεγάλα «διπλά» στη Λίγκα Προφεσιονάλ, σε βάρος της Εστουδιάντες (1-0) και στο «Μονουμεντάλ» με την Ρίβερ Πλέιτ (1-0). Εκτός συνόρων επίσης, τρεις οι βαθμοί της σε δύο ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς μετά το 0-2 της πρεμιέρας στην Κολομβία από τη Ντεπορτίβο Κάλι, επικράτησε 2-0 στο «Μπομπονέρα» της Όλγουεϊς Ρέντι (Βολιβία). Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, σε πέντε ματς μακριά από το «Μπομπονέρα» στη Λίγκα Προφεσιονάλ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 4-0 για τη Μπόκα Τζούνιορς το 2020, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Σεντράλ Κόρδοβα. Υπάρχει επίσης και ένα μόλις την τελευταία δεκαετία στο «Μπομπονέρα», αυτό του περσινού πρωταθλήματος, στο οποίο η Μπόκα Τζούνιορς διέλυσε την Σεντράλ Κόρδοβα με 8-1.

Πολύτιμο όπως προαναφέρθηκε για την Σεντράλ Κόρδοβα το 2-1 της προηγουμένης αγωνιστικής στην έδρα της Βέλεζ, εκτιμώντας όμως, πως σαν αποτέλεσμα έκρυψε τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν κάτω από το χαλάκι. Απρόβλεπτη βέβαια το τελευταίο διάστημα η Μπόκα, αλλά ομάδα με βάθος, εκτιμώντας πως μπορεί να πάρει σήμερα το «διπλό», ανεξάρτητα rotation ή όχι, που όχι μόνο θα την βάλει σε τροχιά πλέι οφ, αλλά θα είναι ταυτόχρονα ένεση ψυχολογίας ενόψει της δύσκολης αποστολής που ακολουθεί για το Λιμπερταδόρες στην Βραζιλία με την Κορίνθιανς. Πέρα από τα παραπάνω όμως, το στοίχημα είναι και παιχνίδι τιμών, με το 2,20 που συνοδεύει τη Μπόκα Τζούνιορς να αξίζει, ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 251 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x