ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Κορτουλουά – Λα Εκιδάδ

Κολομβία: Κορτουλουά – Λα Εκιδάδ
Spread the love

Σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Ντότσε Ντε Οκτούμπρε» της Τουλουά, με την τοπική Κορτουλουά να δίνει μάχη παραμονής, καθώς βρίσκεται οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, την στιγμή που η Λα Εκιδάδ με τρίποντο σήμερα θα βρεθεί στην πρώτη οκτάδα του Απερτούρα και σε τροχιά πλέι οφ.

Έξι συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις για την Κορτουλουά, τέσσερις στο πρωτάθλημα Απερτούρα και δύο στο κύπελλο, με την ομάδα της Τουλουά να κάνει «κοιλιά» σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο. Όσον αφορά το πρωτάθλημα Απερτούρα, εκτός 1-2 αρχικά από τη Ντεπορτίβο Κάλι, 0-1 ακολούθως φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Πάστο, 2-3 ακολούθως στην έδρα της Μπουκαραμάνγκα όπου έπεσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «θύμα» ανατροπής, ενώ 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο Μανισάλες από την τοπική Όνσε Κάλντας. Το 0-1 μάλιστα στο Μανισάλες ήρθε πιο εύκολα σε σχέση με αυτό που δείχνει το τελικό σκορ, ενώ αποκλεισμός με δύο ήττες στον 3ο γύρο του κυπέλλου από την 2ης κατηγορίας Φορταλέζα (0-1, 0-1).

Στην αντίπερα όχθη, από δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες η Λα Εκιδάδ σε ισάριθμες διαφορετικές διοργανώσεις, βλέποντας τη «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά να επικρατεί 1-0 αρχικά για το πρωτάθλημα στο «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο» της Τζαγκουάρες, ενώ 2-0 ακολούθως για την φάση των «16» του κυπέλλου με τη Μπουκαραμάνγκα. Με νέα νίκη σήμερα, θα κάνει άλμα από την 10η θέση στην πρώτη οκτάδα και θα βρεθεί στην 7η θέση και σε τροχιά πλέι οφ.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κορτουλουά, το 2-0 του 2016 και το 2-1 του 2017 και μία ισοπαλία, το 0-0 του 2015, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Λα Εκιδάδ.

Μεγαλύτερη η πίεση στη νεοφώτιστη Κορτουλουά, σε σχέση με την πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, Λα Εκιδάδ. Εκτίμηση μου, πως αν η «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά καταφέρει να κρατήσει το μηδέν, μπροστά θα βρει τον τρόπο να φτάσει σε κάποιο ή κάποια τέρματα. Μόνο ψεγάδι επίσης στην επιλογή μου στο «διπλό», το ότι η Λα Εκιδάδ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Τουλουά, αλλά ελπίζω στον κανόνα πως για όλα υπάρχει η πρώτη φορά.

Εκτίμηση:  2

(Visited 148 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x