Champions League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Ρεάλ Μαδρίτης

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Ρεάλ Μαδρίτης
Spread the love

Στο Etihad διεξάγεται απόψε ο 1ος ημιτελικός του θεσμού ανάμεσα στην περσινή φιναλίστ Μ.Σίτι και την 13 φορές κάτοχο της διοργάνωσης Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ έρχεται αντιμέτωπη με την σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια στην Λα Λιγκα με τους δυο προπονητές στους αντίπαλους πάγκους να κυνηγάνε τα δικά τους ρεκόρ.

Οι “πολίτες” υπέφεραν για να προκριθούν στα ημιτελικά απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε και τα κατάφεραν τελικά χάρη σε μια “λευκή” ισοπαλία που απέσπασαν στο Metropolitano σε έναν προημιτελικό θρίλερ με πολύ ένταση , νεύρα, συρράξεις και αποβολές.

Στην διοργάνωση είναι αήττητοι στην έδρα τους από την ήττα που είχαν γνωρίσει από την Λυών τον Σεπτέμβριο του 2018 ενώ ήδη στην τρέχουσα σαιζόν έχουν βρει δίχτυα 13 φορές σε πέντε αγώνες μπροστά στο κοινό τους ενώ στα νοκ άουτ απέναντι σε Σπόρτινγκ.Λ και Ατλέτικο δεν δεχτήκαν τέρμα.

Αναφορικά στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά και το πρόσφατο άνετο 5-1 επί της Γουότφορντ , χάρη σε “καρέ” από τον Ζεσούς, παρέμεινε στην κορυφή και στο + 1 από την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Ζοάο Κανσέλο , με τον Ολλανδό Ακέ να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ τόσο ο δυναμικός Κάιλ Γουόκερ όσο και ο χαρισματικός μέσος Κέβιν Ντε Μπρούινε θα είναι στην 11αδα αλλά αμφότεροι όχι 100% ετοιμοπόλεμοι.

Η “Βασίλισσα” ζορίστηκε επίσης πολύ για να αφήσει εκτός διοργάνωσης την Τσέλσι στον περασμένο γύρο αφού χρειάστηκε την παράταση στον επαναληπτικό προημιτελικό στην έδρα της και ένα τέρμα εκεί από τον Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος αριθμεί πλέον 12 στην τρέχουσα σαιζόν στην διοργάνωση εκ των οποίων τα δυο χατ τρικ απέναντι σε Παρί και Τσέλσι στα νοκ άουτ.

Εξάλλου με τις δυο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες που πέτυχε επί της Σεβίλλης (2-3) και της Οσασούνα ( 1-3) “κλείδωσε” τον φετινό τίτλο στην La Liga και μπορεί πλέον ανεπηρέαστη να ρίξει το βάρος της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μ.Σίτι όπου συμμετέχει για 10η φορά στα τελευταία 12 χρόνια.

Ο Αντσελότι – ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Ζοζέ Μουρίνιο έχοντας πλέον και αυτός οχτώ παρουσίες στον θεσμό όπως ο Ισπανός και ο Πορτογάλος- με Γιούβε (1999) , Μιλαν ( 2003,2005, 2006 και 2007) και Ρεάλ ( 2014, 2015, 2022) – δεν έχει απουσίες της τελευταίας στιγμής αλλά μπορεί να του προκύψουν τέτοιες.

Πιο συγκεκριμένα οι: Αλάμπα- Κασεμίρο ταξίδεψαν μεν στο Μάντσεστερ αλλά η συμμετοχή τους στο αρχικό σχήμα θα αποφασιστεί κυριολεκτικά την ύστατη ώρα.

Προϊστορία: Ο ορισμός της απόλυτης ισορροπίας αφού έχουν αναμετρηθεί 8 φορές με απολογισμό: 3-2-3 και 12-12 τέρματα! Το 2012 στην φάση των ομίλων η Ρεάλ κέρδισε εντός έδρας με 3-2 και απέσπασε 1-1 στο Μάντσεστερ.

Το 2016 για τα ημιτελικά και τότε της διοργάνωσης η “Βασίλισσα” επικράτησε με 1-0 εντός και απέσπασε 0-0 εκτός ενώ το 2020 για την φάση των “16” η Μ.Σίτι πήρε την πρόκριση με δυο νίκες εντός και εκτός έδρας με το ίδιο σκορ: 2-1.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι το Goal ( 1,80) ενώ στα ειδικά στοιχήματα θα αγοράσω το “Χ” ημίχρονο ( 2,35) και να βρει δίχτυα ο Μπενζεμά anytime στο 90λεπτο (2,65). Σε Fan bet να τιμωρηθούν με κίτρινη κάρτα και οι δυο ομάδες και στα δυο ημίχρονα ( 5.00).

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 533 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x