ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Εστουδιάντες – Μπραγκαντίνο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Εστουδιάντες – Μπραγκαντίνο
Spread the love

Το ντέρμπι, τουλάχιστον βαθμολογικά, του 3ου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς τόσο η Εστουδιάντες όσο και η Μπραγκαντίνο έχουν από τέσσερις βαθμούς μετά την ολοκλήρωση δύο αγωνιστικών, έναντι ενός της Νασιονάλ Μοντεβιδέο και την Βέλεζ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Τέσσερις βαθμοί όπως προαναφέρθηκε για την Εστουδιάντες, η οποία μετά το επιβλητικό 4-1 της πρεμιέρας στον εντός έδρας «εμφύλιο» της Αργεντινής με την Βέλεζ, απέσπασε λευκή ισοπαλία στο Μοντεβιδέο από τη Νασιονάλ, σε ένα ματς, στο οποίο η αντίπαλος της είχε χαμένο πέναλτι στο τριακοστό πρώτο λεπτό. Εντός συνόρων, δραματικό 2-2 στην Σάντα Φε με την τοπική Κολόν, σε ένα ματς στο οποίο η Εστουδιάντες ισοφάρισε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων και διατήρησε την πρωτιά στον 2ο όμιλο και το +4 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Μπόκα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις βαθμοί και για τη Μπραγκαντίνο, μετά το 2-0 της πρεμιέρας φιλοξενώντας τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο και το 2-2 ακολούθως στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι» του Μπουένος Άιρες με την Βέλεζ. Πέντε οι βαθμοί της επίσης στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Μπραζιλεϊράο, μετά το 2-2 της πρεμιέρας στην έδρα της Μπραγκαντίνο, το επιβλητικό 4-0 ακολούθως φιλοξενώντας την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και το εντός 1-1 του Σαββάτου που μας πέρασε στο μίνι ντέρμπι Παουλίστα με την Σάο Πάολο.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για την Εστουδιάντες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, σε 14 συνολικά ματς φιλοξενώντας ομάδες της Βραζιλίας. Δύο νίκες και μία ισοπαλία για τη Μπραγκαντίνο, στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στην Αργεντινή. Πιο συγκεκριμένα, 4-3 το 2021 σε βάρος της Ροζάριο Σεντράλ, 1-0 την ίδια χρονιά με την Ταγέρες, ενώ 2-2 με την Βέλεζ, στο ματς της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της φετινής διοργάνωσης.

Ντέρμπι χωρίς υπερβολή, με την Εστουδιάντες να έχει με το μέρος της τον παράγοντα έδρα και την καλή σχετικά προϊστορία φιλοξενώντας ομάδες της Βραζιλίας, αλλά τη Μπραγκαντίνο πάντα επικίνδυνη και με έφεση στο σκοράρισμα, σημειώνοντας πως έχει βρει δίχτυα σε εννέα συνεχόμενα ματς, σε όλες τις διοργανώσεις.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 290 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x