ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Οριέντε Πετρολέρο – Τζούνιορ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Οριέντε Πετρολέρο – Τζούνιορ
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ραμόν Αγκιλέρα Κόστας» της Σάντα Κρουζ, με την τοπική Οριέντε Πετρολέρο να παίζει το τελευταίο της χαρτί για να μπει και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης, την στιγμή που με νίκη η Τζούνιορ θα περάσει στην 1η θέση του 8ου ομίλου και θα αποκτήσει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση για την φάση των «16» παίρνουν μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Στην συγκεκριμένη φάση, θα βρουν και τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η  θέση από τους ισάριθμους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πέντε βαθμοί για την Ουνιόν Σάντα Φε, αλλά σε τρία ματς, τέσσερις για την Τζούνιορ και την Φλουμινένσε, με την ομάδα του Ρίο όμως να έχει ένα αγώνα περισσότερο, ενώ στο μηδέν η Οριέντε Πετρολέρο.

Εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Οριέντε Πετρολέρο στον συγκεκριμένο όμιλο, καθώς η ομάδα της Βολιβίας θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να πάρει την 1η θέση και την πρόκριση, όντας το αουτσάιντερ απέναντι σε αντιπάλους πολύ ανώτερους της. Κάτι που επιβεβαίωσε στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, όπου ηττήθηκε 0-3 αρχικά στην πρεμιέρα στο Ρίο από την Φλουμινένσε και 1-3 ακολούθως φιλοξενώντας την Ουνιόν Σάντα Φε.

Στην αντίπερα όχθη, 1-1 στην πρεμιέρα για την Τζούνιορ στην Σάντα Φε με την Ουνιόν, με την ομάδα της Μπαρανκίγια ακολούθως να επικρατεί 3-0 στο «Μετροπολιτάνο» της Φλουμινένσε. Αυτή μάλιστα, ήταν η πρώτη από τις τέσσερις συνολικά συνεχόμενες νίκες που έχει σε όλες τις διοργανώσεις, προσθέτοντας το εντός 2-0 σε βάρος της Μπουκαραμάνγκα και το 3-0 στην έδρα της Ουνιόν Μαγκνταλένα για το πρωτάθλημα και το 2-1 φιλοξενώντας την Σάντα Φε για το κύπελλο.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το τρίτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στην Βολιβία, με την Τζούνιορ νικήτρια με 3-1 το 2005 και 2-1 το 2011.

Σε καλύτερη κατάσταση η Τζούνιορ και με κίνητρο να βρεθεί στην κορυφή, ώστε να διαχειριστεί καλύτερα το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στην έδρα της Φλουμινένσε. Η τιμή που συνοδεύει επιπλέον την ομάδα της Μπαρανκίγια, αγγίζει κατά μέσο όρο το 2,00, τουλάχιστον την ώρα της συγγραφής του άρθρου και αξίζει ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 319 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x