ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Εστουδιάντες – Αλντοσίβι

Αργεντινή: Εστουδιάντες – Αλντοσίβι
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ, με την Εστουδιάντες να έχει «αγκαλιάσει» την 1η θέση στον 2ο όμιλο, την στιγμή που η Αλντοσίβι με θετικό αποτέλεσμα σήμερα θα εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα του ίδιου γκρουπ και θα είναι κοντά στην επιτυχία της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 28 ομάδες της Λίγκα Προφεσιονάλ έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους, με την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς των πλέι οφ να πηγαίνει σε αυτές που θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα του κάθε γκρουπ.

Δραματικό 2-2 την προηγούμενη αγωνιστική στο «κοιμητήριο των ελεφάντων» της Σάντα Φε με την τοπική Κολόν, με την Εστουδιάντες να ισοφαρίζει στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων και να διατηρεί το +4 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα του 2ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ, Μπόκα Τζούνιορς. Η Μπόκα Τζούνιορς μάλιστα, ήταν και η τελευταία ομάδα που την κέρδισε, καθώς μετά το 0-1 στη Λα Πλάτα στη μεταξύ τους μονομαχία για την φετινή Λίγκα Προφεσιονάλ, η Εστουδιάντες παραμένει αήττητη για 11 συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Επτά βαθμοί για την Εστουδιάντες επίσης σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με 4-1 στην πρεμιέρα στον εντός έδρας «εμφύλιο» της Αργεντινής με την Βέλεζ, 0-0 ακολούθως στο Μοντεβιδέο με την σπουδαία Νασιονάλ και 2-0 φιλοξενώντας τη Μπραγκαντίνο.

Στην άλλη πλευρά, αήττητη για έξι συνεχόμενα ματς η Αλντοσίβι μέχρι την αναμέτρηση της την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Ουρακάν, εκεί πάντως όπου το 0-2 από την αντίπαλο της έβαλε τέλος σε αυτό το εντυπωσιακό σερί της στη Λίγκα Προφεσιονάλ. Παρόλα αυτά, παραμένει όχι μόνο μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης, αλλά και στην 4η θέση του 2ου ομίλου και φυσικά κοντά στα πλέι οφ, καθώς βρίσκεται στο +4 τόσο από την Κολόν Σάντα Φε όσο και την Σαρμιέντο που συγκατοικούν στην 5η θέση και την καταδιώκουν.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Εστουδιάντες και ισάριθμες για την Αλντοσίβι, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Λα Πλάτα.

Φαβορί στο σετ των τιμών η Εστουδιάντες. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, λόγω του ότι έχει και απόσταση ασφαλείας από τη Μπόκα Τζούνιορς και περιθώριο απώλειας βαθμών, αλλά και υποχρεώσεις στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Πέρα από τα παραπάνω, με κίνητρο να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα του 2ου ομίλου και φυσικά να βρεθεί στα πλέι οφ, η αξιόμαχη Αλντοσίβι.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 293 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x