ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Premier League

Πρέμιερ Λιγκ: Λιντς – Μ.Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ:  Λιντς – Μ.Σίτι
Spread the love

Στο Elland Road η Λιντς φιλοξενεί την Μ.Σίτι και οι “πολίτες” πριν την σέντρα του δικού τους αγώνα θα γνωρίζουν ήδη το αποτέλεσμα του αγώνα που θα έχει φέρει η Λίβερπουλ στο Νιουκάστλ.

Αυτό βέβαια μικρή σημασία θα έχει αφού η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα στοχεύσει στο 2ιπλο που θα την διατηρήσει στην κορυφή κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση back to back του πρωταθλήματος.

Τα “παγόνια” είναι αήττητα στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της αλλά η αλήθεια είναι πως σε κανένα από αυτά τα ματς δεν ήλθαν αντιμέτωπα με ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη 7άδα της βαθμολογίας ενώ και στο πρόσφατο 0-0 που απέσπασαν από την Κρίσταλ Πάλας ήταν πολύ τυχεροί.

Πάντως με τον Τζέσε Μάρτς στον πάγκο τους έχουν παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση ειδικά στα μετόπισθεν όπου δείχνουν πιο συμπαγής.

Πιο συγκεκριμένα έχουν δεχτεί 4 γκολ σε πέντε αγώνες ενώ στα επόμενα δυο απέναντι σε Γουότφορντ και Πάλας κράτησαν μηδέν παθητικό μόλις για 4η και 5η φορά αντίστοιχα στην τρέχουσα σαιζόν.

Ωστόσο και παρά το γεγονός πως στην παρούσα φάση βρίσκονται στο + 5 από την επικίνδυνη ζώνη δεν μπορούν να νιώθουν ακόμη ασφαλείς αφού έχουν να αντιμετωπίσουν την Μ.Σίτι, την Άρσεναλ και την Τσέλσι στα αμέσως επόμενα παιχνίδια τους.

Οι “πολίτες” σε έναν ημιτελικό ροντέο επικράτησαν με 4-3 της Ρεάλ και θα πάνε στην Μαδρίτη την ερχόμενη εβδομάδα με αυτό το μικρό προβάδισμα και μεγάλο στόχο την συμμετοχή τους σε έναν back to back τελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις αφού νωρίτερα για το πρωτάθλημα είχαν πετύχει εύκολες νίκες απέναντι στην Μπράιτον (3-0) και την Γουότφορντ ( 5-1).

Μάλιστα κόντρα στις “σφήγκες” είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκαμπριέλ Ζεσούς ο οποίος πέτυχε “καρέ” τερμάτων ενώ βρήκε δίχτυα και απέναντι στην Ρεάλ.

Σίγουρα εκτός ο Τζον Στόουνς ενώ δύσκολα θα ρισκάρει και ο Κάιλ Γουόκερ την συμμετοχή του ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού κόντρα στην Ρεάλ.

Προϊστορία: Η Λιντς απέναντι στην Μ.Σίτι τρέχει ένα αήττητο ρεκόρ τριών αγώνων εντός έδρας εκ των οποίων πιο πρόσφατο το περσινό 1-1. Επίσης είναι αξιοσημείωτο πως τα 8/10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έχουν λήξει όλα με πάνω από δυο τέρματα.

* Οι “πολίτες” τρέχουν το καλύτερο εκτός έδρας ρεκόρ στην κατηγορία αφού είναι αήττητοι μακριά από το Etihad εδώ και 15 ματς από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Τότεναμ (0-1).

Έχουν 25 βαθμούς συγκομιδή εκτός έδρας στην τρέχουσα σαιζόν και εκτιμώ πως θα τους κάνουν 28 για να φτάσουν ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για 4η φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η επιλογή μου εδώ θα είναι σε combo το 2ιπλο με το Under 4,5 σε απόδοση 1,72.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ Under 4,5

(Visited 522 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x