
Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στην Γκοϊανία, με την τοπική Γκοϊάς να ψάχνει όχι μόνο για την έκπληξη, αλλά και για να βάλει τέλος στο αρνητικό της σερί, καθώς αγνοεί τη νίκη σε έξι συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, την στιγμή που η πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μινέιρο, με νίκη θα βρεθεί μόνη στην κορυφή.
Αρνητικό σερί όπως προαναφέρθηκε για την Γκοϊάς, το οποίο ξεκίνησε με τις δύο ήττες στους τελικούς του τοπικού πρωταθλήματος Γκοϊάνο από τη «μισητή» συμπολίτισσα Ατλέτικο Γκοϊανιένσε (0-1, 1-3). Ήττα με 1-2 στην Γκοϊανία και στην πρώτη της μονομαχία στο κύπελλο με τη Μπραγκαντίνο, ενώ ένας μόλις βαθμός στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Μπραζιλεϊράο. Πιο συγκεκριμένα, βαρύ 0-3 στην πρεμιέρα στο «Κόουτο Περέιρα» της Κοριτίμπα από την ομώνυμη ομάδα, 1-1 ακολούθως φιλοξενώντας την Παλμέιρας, όπου δέχθηκε την ισοφάριση στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ 2-3 την περασμένη εβδομάδα στην Φλοριανόπολις από την Αβαΐ. Ένα ματς μάλιστα, στο οποίο βρέθηκε 0-3 πίσω στο σκορ στο εξήντα, παρά το γεγονός πως είχε από το εικοστό έκτο λεπτό αριθμητικό πλεονέκτημα και στο οποίο απλά μείωσε με πέναλτι λίγο πριν το φινάλε (88΄).
Στον αντίποδα, επτά βαθμοί για την Ατλέτικο Μινέιρο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με 2-0 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Ιντερνασιονάλ, 1-0 ακολούθως στην έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε, ενώ αποτυχία το εντός 2-2 της περασμένης εβδομάδας με τη νεοφώτιστη Κοριτίμπα, από την στιγμή που βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο 2-0 μπροστά στο σκορ. Πέντε επίσης οι βαθμοί της σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Λιμπερταδόρες, με 2-0 στην πρεμιέρα στην Κολομβία σε βάρος της Ντεπόρτες Τολίμα, 1-1 ακολούθως ως τυπικά γηπεδούχος στο ντέρμπι με την συμπολίτισσα Αμέρικα Μινέιρο, καθώς το «Ιντεπεντένσια» είναι κοινή έδρα, ενώ 1-1 και στο Εκουαδόρ με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε.
Προϊστορία: Δύο νίκες για την Γκοϊάς, μία για την Ατλέτικο Μινέιρο και τρεις ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).
Αρνητικό σερί όπως προαναφέρθηκε για την Γκοϊάς, με αυτό πάντως να μην σημαίνει αυτόματα πως το σημερινό ματς είναι τόσο εύκολο για την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Ατλέτικο Μινέιρο, τουλάχιστον βάσει του σετ των τιμών. Η Γκοϊάς άλλωστε ζόρισε αρκετά στην έδρα της την Παλμέιρας και ισοφαρίστηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων στο μεταξύ τους 1-1.
Εκτίμηση: Over 2,5