ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ- Μ.Σίτι

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ- Μ.Σίτι
Spread the love

Απόψε θα μάθουμε ποια εκ των Μ.Σίτι ή Ρεάλ θα βρεθεί στον φετινό τελικό του Champions League στο Παρίσι στις 28 του μήνα απέναντι στην Λίβερπουλ που θα είναι παρούσα για 10η φορά στην ιστορία της σε έναν τέτοιο τελικό μετά την χθεσινή της νίκη ( 2-3) με ανατροπή επί της ζόρικης Βιγιαρέαλ στο Ceramica.

H “Βασίλισσα” μόλις πριν από λίγες ημέρες πανηγύρισε την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος με το άνετο 4-0 επί της Εσπανιόλ σε ένα ματς που ο Αντσελότι έκανε rotation στην 11άδα του αφού εμφάνισε τους: Μπενζεμά, Κροος και Βινίσιους στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα ενώ για περίπου μια ώρα αγωνίστηκε αντίστοιχα ο Μόντριτς.

Η ιστορία της ομάδας με 13 κατακτήσεις Πρωταθλητριών/ Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και διψήφιο αριθμό σε συμμετοχές τελικών θα παίξει απόψε σημαντικό ρόλο αφού όπως τόνισε και ο 36χρονος “μαέστρος” Λούκα Μόντριτς , που θα επιδιώξει να βρεθεί με την Ρεάλ σε έναν 5ο τελικό αυτής της διοργάνωσης, η ιστορία που έχει “χτίσει” αυτός ο σύλλογος στον θεσμό σε γεμίζει με τέτοια αυτοπεποίθηση πως φορώντας αυτή την φανέλα μπορείς να κερδίσεις τα πάντα.

Ήδη στα νοκ άουτ απέκλεισαν την Παρί έχοντας χάσει με ένα γκολ διαφορά στο 1ο ματς αλλά ποτέ στην πλούσια ιστορία της στον θεσμό δεν έχει προκριθεί έχοντας αντίστοιχα ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι!

Αυτό πρέπει να αλλάζει απόψε εάν θέλουν να παραμείνει στην ατζέντα τους για την τρέχουσα σαιζόν η κατάκτηση του 14ου.

Ο Αντσελότι , που έγινε ο 1ος προπονητής που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και στις πέντε προηγμένες και πιο εμπορικές ευρωπαϊκές Λίγκες , δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αλάμπα και έτσι στην θέση του στην “καρδιά” των μετόπισθεν θα παίξει ο Νάτσο δίπλα στον Μιλιτάο.

Στον αντίποδα ο Κασεμίρο επιστρέφει στην 11άδα και θα πλαισιώσει τους: Μόντριτς- Κροος στην μεσαία γραμμή ενώ το άλλο ερωτηματικό που απομένει είναι εάν θα δούμε τον Βαλβέρδε σε έναν ειδικό ρόλο στο αρχικό σχήμα με τους: Μπενζεμά- Βινίσιους στην επίθεση.

Ο Γκουαρδιόλα σωστά δήλωσε μετά τον επικό πρώτο ημιτελικό πως η ομάδα του άξιζε μια νίκη με μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ και έχοντας κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο δυο φορές ως προπονητής της Μπαρτσελόνα φιλοδοξεί απόψε να προκριθεί σε έναν back to back τελικό στην διοργάνωση κάτι που θα καταφέρει εάν δεν χάσει η ομάδα του απόψε στο Μπερναμπέου.

Οι “πολίτες” έχουν αποκλειστεί μόλις 1/10 φορές από νοκ άουτ στην διοργάνωση έχοντας κερδίσει στον 1ο παιχνίδι και αυτό συνέβη στην “παρθενική” σαιζόν του Πεπ στο Μόναχο.

Είναι σε καλό φεγγάρι αφού προέρχονται από ένα “καρέ” 4 νικών σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας σκοράρει 16 γκολ σε αυτή την σειρά των αγώνων έχοντας συνάμα δεχτεί μόλις 1 γκολ στις 9 πιο πρόσφατες “εξορμήσεις” τους σε όλες τις διοργανώσεις. Με 4 ματς να απομένουν προπορεύονται στο συν 1 της Λίβερπουλ και κρατούν την τύχη στα χέρια τους αναφορικά με το 6ο πρωτάθλημα Αγγλίας τα τελευταία 11 χρόνια και συνάμα 4ο με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο.

Οι Εγγλέζοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Τζόν Στόουνς αλλά ο Κάιλ Γουόκερ θα σφίξει τα δόντια για να ξεκινήσει και να προσπαθήσει να περιορίσει τις κούρσες του Βινίσιους.

Προϊστορία: H M.Σίτι έχει κερδίσει και στα 4 πιο πρόσφατα παιχνίδια της την Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις.

* Η Ρεάλ έχει δεχτεί γκολ στις 6/7 πιο πρόσφατες εντός έδρας αναμετρήσεις της στον θεσμό και την ίδια ώρα η Μ.Σίτι έχει πετύχει 16 γκολ στα τελευταία 4 ματς με αξιοζήλευτη πολυφωνία στο σκοράρισμα της. Στο 1,70 το combo του Over 2,5 με το Goal είναι μια πολύ καλή επιλογή. Στα ειδικά να βρει δίχτυα ο Μπενζεμά για 19η φορά σε 14 αγώνες ( 1,95) το ίδιο. Δύσκολα θα αποφύγει την κάρτα ο Μιλιτάο (3,30) ενώ μου αρέσει και ο Κέβιν Ντε Μπρούινε ως σκόρερ ( 2,82) από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5 + Goal

(Visited 527 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x