ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Ημιτελικός Γιουρόπα Λιγκ: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης- Γουέστ Χαμ

Ημιτελικός Γιουρόπα Λιγκ: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης- Γουέστ Χαμ
Spread the love

Στο Deutsche Bank Park η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έρχεται αντιμέτωπη με την Γουέστ Χαμ με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης και τους Γερμανούς να είναι το φαβορί έχοντας κερδίσει τον αντίστοιχο πρώτο ημιτελικό στο Λονδίνο πριν από μια εβδομάδα με 2-1.

Οι “Αετοί” στοχεύουν σε έναν 2ο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία τους μετά το 1980 όταν και είχαν κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ σε έναν Γερμανικό εμφύλιο την Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ.

Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ έχει πετύχει μόλις 2/12 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις αλλά το καλύτερο το έχει κρατήσει για το Europa League αφού αυτές οι δυο νίκες της έχουν έλθει εκτός έδρας back to back απέναντι σε Μπαρτσελόνα ( 2-3) και Γουέστ Χαμ (1-2) ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει και την Μπέτις (1-2) στην Ανδαλουσία.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα τις τελευταίες εβδομάδες που διακρίνεται στο Europa League παίζει απλά για να παίζει και κάπως έτσι δικαιολογείται η 11η θέση στην βαθμολογία και το αρνητικό ρεκόρ έξι αγώνων δίχως νίκη με απολογισμό: 0-3-3.

Τα “σφυριά” από την δική τους πλευρά βρίσκονται προ των πυλών μιας πρόκρισης σε έναν τελικό Κυπέλλου Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1976 όταν και είχαν ηττηθεί από την Άντερλεχτ στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων τότε.

Ο στόχος είναι να αγωνιστούν σε έναν 3ο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία τους και να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν εκεί έναν ευρωπαϊκό τίτλο μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων που είχαν κερδίσει το 1965 απέναντι στην Μόναχο 1860 με 2-0.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες αριθμεί τρεις διαδοχικές ήττες και ένα “καρέ” αγώνων δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις με πιο πρόσφατη την ήττα εντός έδρας από την Άρσεναλ με 1-2. Στην παρούσα φάση κρατάει με νύχια και με δόντια την 7η προνομιούχο θέση που δίνει και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ αλλά ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό και η κατάκτηση του τροπαίου που θα δώσει εκτός των άλλων και μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Προϊστορία: To διπλό που πέτυχε η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στο 1ο μεταξύ τους ματς είναι και το μοναδικό στην μεταξύ τους παράδοση στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Οι Γερμανοί μπορεί να έχουν πετύχει μόλις μια νίκη εντός έδρας , επί του Ολυμπιακού (3-1), στην τρέχουσα σαιζόν στην διοργάνωση αλλά συνάμα είναι αήττητοι στα 10/11 παιχνίδια τους στην διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά τα “σφυριά” ήταν άτυχα με τα 3 (!) δοκάρια στο 1ο ματς και είναι αναγκασμένα να μπούνε στην αποψινή ρεβάνς με το μαχαίρι στο στόμα. Περιμένω και απόψε ένα ανοιχτό ματς με πολλές φάσεις εκατέρωθεν και η επιλογή μου εδώ θα είναι σε combo το Over 2,5 με το Goal σε απόδοση διπλασιασμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5 + Goal

(Visited 555 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x