ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Σαν Λορέντζο – Ράσινγκ  

Αργεντινή: Σαν Λορέντζο – Ράσινγκ  
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ, με μόνο κίνητρο για την Σαν Λορέντζο να πετύχει μια νίκη γοήτρου σε ένα ντέρμπι, την στιγμή που η Ράσινγκ θέλει ένα βαθμό για να τερματίσει στην 1η θέση του 1ου ομίλου.

Να σημειωθεί, πως οι 28 ομάδες που μετέχουν στη Λίγκα Προφεσιονάλ έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους, ενώ την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς των πλέι οφ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ.

Επικράτηση με 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Νιούελς, βλέποντας την Σαν Λορέντζο να πανηγυρίζει όχι μόνο το τρίτο της διπλό στη Λίγκα Προφεσιονάλ, αλλά και την τρίτη της νίκη γενικότερα στην συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς όσο παράξενο και αν ακούγεται, είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει σπάσει το ρόδι στο γήπεδο της. Αυτός λογικά είναι και ο στόχος της για το σημερινό ντέρμπι, από την στιγμή που η «σικλόν» βρίσκεται στην 10η θέση του 1ου ομίλου και στο -8 από την πρώτη τετράδα και  έχει χάσει το τρένο των πλέι οφ.

Στην άλλη πλευρά, 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Μπάνφιλντ, με την Ράσινγκ να αδυνατεί να «καθαρίσει» την 1η θέση του 1ου ομίλου, καθώς η 2η στον βαθμολογικό πίνακα Ρίβερ Πλέιτ βρίσκεται στο -3 και έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων, που είναι και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Με νίκη ή ισοπαλία στο σημερινό ντέρμπι «καθαρίζει» την 1η θέση, ενώ σε περίπτωση ήττας, θα πρέπει να μην κερδίσει η Ρίβερ Πλέιτ την Κυριακή στο «Μονουμεντάλ» την Πλατένσε. Εκτός συνόρων, σπουδαίο 2-1 για την «ακαδημία» μεσοβδόμαδα στην Βραζιλία σε βάρος της Κουιαμπά, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με το οποίο η Ράσινγκ παρέμεινε συγκάτοικος της Μελγκάρ στην κορυφή του 2ου γκρουπ, δίνοντας φυσικά μάχη για την πρωτιά και την πρόκριση με την ομάδα του Περού.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε έξι ντέρμπι την τελευταία δεκαετία στο «Πέδρο Μπιδεγαΐν», ανάμεσα στην Σαν Λορέντζο και την Ράσινγκ (2-2-2).

Σε καλύτερη κατάσταση η Ράσινγκ, αλλά ποτέ δε μπορείς να υποτιμήσεις την Σαν Λορέντζο, ακόμα και αν είναι η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης, που δεν έχει νίκη στο γήπεδο της. Μόνο ότι είναι ντέρμπι άλλωστε, μπορεί αυτόματα να αφυπνίσει τον «κοιμώμενο γίγαντα» που λέγεται «σικλόν».

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 264 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x