ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ιντεπεντιέντε – Ουρακάν    

Αργεντινή: Ιντεπεντιέντε – Ουρακάν    
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ και μονόπλευρο θεωρητικά το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς η Ουρακάν δεν χρειάζεται μόνο κόντρα στην αδιάφορη Ιντεπεντιέντε το τρίποντο, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να βρεθεί έστω και την ύστατη ώρα στα πλέι οφ.

Να σημειωθεί, πως οι 28 ομάδες που μετέχουν στη Λίγκα Προφεσιονάλ έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους, ενώ την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς των πλέι οφ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Σε περίπτωση που στα παραπάνω κριτήρια δεν έχει κάποια ομάδα πλεονέκτημα, ακολουθεί η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ των ομάδων ματς, ενώ μετά πάμε σε μπαράζ.

Ήττα με 0-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Λανούς, με την Ιντεπεντιέντε χωρίς τρίποντο για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές και στην προτελευταία θέση πλέον του 2ου ομίλου και με πλάτη μόνο την πιο απογοητευτική από αυτή, Ροζάριο Σεντράλ. Με την πλάτη στον τοίχο επίσης και στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς συνεχίζει να καταδιώκει την Σεαρά, παρά το επιβλητικό 4-0 μεσοβδόμαδα στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν, σε βάρος της Χενεράλ Καμπαγέρο. Στον αντίποδα, δύο συνεχόμενα τρίποντα για την Ουρακάν, βλέποντας με το 2-1 αρχικά στην έδρα της Αλντοσίβι και το 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ροζάριο Σεντράλ, να την βάζουν ανέλπιστα στην διεκδίκηση ενός εισιτηρίου των πλέι οφ. Μονόδρομος πάντως η νίκη στο σημερινό ματς και να γνωρίσει την ήττα μία εκ των Αλντοσίβι και Τίγκρε για να καταφέρει να βρεθεί στα πλέι οφ. Υπάρχει πάντως και ένα δεύτερο σενάριο, με νίκη της και ισοπαλία της Αλντοσίβι, κάτι όμως που δεν είναι εφικτό και με την Τίγκρε, καθώς έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ιντεπεντιέντε και μία για την Ουρακάν, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λιμπερταδόρες Ντε Αμέρικα».

Εκτίμηση μου, πως η Ιντεπεντιέντε δεν θα δείξει αδιαφορία, παρά τις αλλαγές που λογικά θα υπάρχουν, καθώς ακολουθούν δύο κρίσιμα εντός έδρας ματς στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Μίνι ντέρμπι άλλωστε του Μπουένος Άιρες και η Ιντεπεντιέντε πέρα από το γόητρο, θα θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Σε καλή κατάσταση βέβαια η Ουρακάν, αλλά «ξύπνησε» αργά και πολύ πιθανό από μόνο του το βαθμολογικό κίνητρο να μην είναι σήμερα αρκετό.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 251 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x