ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Μινέιρο – Αμέρικα Μινέιρο

Βραζιλία: Ατλέτικο Μινέιρο – Αμέρικα Μινέιρο
Spread the love

Στο «Ιντεπεντένσια» του Μπέλο Οριζόντε, το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι ανάμεσα στην Ατλέτικο Μινέιρο και τη «μικρή» συμπολίτισσα της Αμέρικα, την φορά αυτή για το Μπραζιλεϊράο, μετά τη νίκη της πρωταθλήτριας Βραζιλίας μεσοβδόμαδα με 2-1 για την φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Με τους καλύτερους οιωνούς το ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα για την Ατλέτικο Μινέιρο, καθώς η πρωταθλήτρια Βραζιλίας επικράτησε 2-0 στην πρεμιέρα στο «Ιντεπεντένσια» της Ιντερνασιονάλ και 1-0 ακολούθως την 2η αγωνιστική στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα» της Κοριτίμπα της τοπικής Ατλέτικο Παραναένσε. Παρόλα αυτά, οδυνηρό 2-2 στην συνέχεια φιλοξενώντας την Κοριτίμπα, σε ένα ματς στο οποίο βρέθηκε 2-0 μπροστά στο σκορ , ενώ 2-2 και την προηγούμενη αγωνιστική στην Γκοϊανία με την Γκοϊάς, με το γκολ της ισοφάρισης από τους γηπεδούχους από πέναλτι στο ογδόντα. Δύο μονομαχίες επίσης με την Αμέρικα Μινέιρο στο «Ιντεπεντένσια», το οποίο αποτελεί κοινή έδρα, για την φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με 1-1 στην πρώτη εξ αυτών, όπου η πρωταθλήτρια Βραζιλίας ήταν τυπικά γηπεδούχος, ενώ 2-1 μεσοβδόμαδα ως φιλοξενούμενη.

Στην άλλη πλευρά, έξι βαθμοί για την Αμέρικα Μινέιρο στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Μπραζιλεϊράο, με δύο νίκες στο «Ιντεπεντένσια» και ισάριθμες ήττες μακριά από αυτό. Πιο συγκεκριμένα, 0-1 στην πρεμιέρα στην Φλοριανόπολις από την τοπική Αβαΐ, 4-1 ακολούθως φιλοξενώντας την Ζουβεντούδε, 0-3 στην συνέχεια στο «Βίλα Μπελμίρο» από την Σάντος, ενώ 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική με την Ατλέτικο Παραναένσε. Τρεις εντός έδρας ήττες επίσης στην φάση των ομίλων στο Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ μοναδικός βαθμός, στο 1-1 που προαναφέρθηκε ως τυπικά φιλοξενούμενη στο «Ιντεπεντένσια» με τη «μεγάλη» συμπολίτισσα Ατλέτικο.

Προϊστορία: Δώδεκα νίκες για την Ατλέτικο Μινέιρο και επτά ισοπαλίες, σε 19 συνολικά ντέρμπι ως τυπικά γηπεδούχος με την Αμέρικα σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, τοπικό πρωτάθλημα Μινέιρο, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Το 1,35 που συνοδεύει την ευάλωτη αμυντικά το τελευταίο διάστημα Ατλέτικο Μινέιρο, ειδικά σε ντέρμπι στο «Ιντεπεντένσια» με την συμπολίτισσα Αμέρικα, αποτελεί ανέκδοτο, ακόμα και αν επικρατήσει σήμερα η πρωταθλήτρια Βραζιλίας.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 211 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x