Uncategorized

Αργεντινή: Μπάνφιλντ – Ατλέτικο Τουκουμάν

Αργεντινή: Μπάνφιλντ – Ατλέτικο Τουκουμάν
Spread the love

Αργεντινή: Μπάνφιλντ – Ατλέτικο Τουκουμάν

Αδιάφορο βαθμολογικά, τουλάχιστον όσον αφορά τη Λίγκα Προφεσιονάλ, το ματς στο «Φλορένσιο Σολά» ανάμεσα στη Μπάνφιλντ και την Ατλέτικο Τουκουμάν, σημειώνοντας πάντως, πως πολύ πιθανό κίνητρο για τις δύο ομάδες να είναι οι ειδικές βαθμολογίες που υπάρχουν για έξοδο στις διεθνείς διοργανώσεις και τον υποβιβασμό.     

Να σημειωθεί, πως οι 28 ομάδες που μετέχουν στη Λίγκα Προφεσιονάλ έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους, ενώ την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς των πλέι οφ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Σε περίπτωση που στα παραπάνω κριτήρια δεν έχει κάποια ομάδα πλεονέκτημα, ακολουθεί η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ των ομάδων ματς, ενώ μετά πάμε σε μπαράζ. Τα αποτελέσματα επίσης του διημέρου καθόρισαν την πρόκριση στους δύο ομίλους. Η τετράδα του 1ου πρώτου ομίλου που συνεχίζει στα πλέι οφ είναι κατά σειρά που τερμάτισαν η Ράσινγκ, η Ρίβερ Πλέιτ, η Ντεφένσα και η Αρχεντίνος και από τον 2ο η Εστουδιάντες, η Μπόκα Τζούνιορς, η Τίγκρε και η Αλντοσίβι.

Στην 8η θέση του 1ου ομίλου η Μπάνφιλντ, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, με μόνο κίνητρο σήμερα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ, από την στιγμή που έχει χάσει το τρένο των πλέι οφ, την ειδική βαθμολογία που δίνει εισιτήριο για το επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα. Εκτός συνόρων, ήττα με 0-1 μεσοβδόμαδα φιλοξενώντας την Ουνιόν Λα Καλέρα (Χιλή), αποτέλεσμα με το οποίο αποκλείστηκε ουσιαστικά στην φάση των ομίλων του φετινού Κόπα Σουνταμερικάνα. Στην άλλη πλευρά, στην 12η θέση του ίδιου ομίλου η Ατλέτικο Τουκουμάν και με μόνο κίνητρο για σήμερα, βαθμό ή βαθμούς που θα την απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από την ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού. Απαραίτητη σημείωση, πως στις ειδικές βαθμολογίες που υπάρχουν στην Αργεντινή, θα προστεθούν μετά τη Λίγκα Προφεσιονάλ και οι βαθμοί που θα πάρουν όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει, για να προκύψουν φυσικά αυτές που θα βγουν στο Κόπα Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα και αυτές που θα υποβιβαστούν.

Προϊστορία: Μία νίκη για τη Μπάνφιλντ, δύο για την Ατλέτικο Τουκουμάν και τρεις ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες των δύο ομάδων την τελευταία δεκαετία στο «Φλορένσιο Σολά».

Άγνωστες οι προθέσεις των δύο ομάδων, καθώς οι ειδικές βαθμολογίες πολύ πιθανό να αποτελούν κίνητρο, αλλά υπάρχει σίγουρα και απογοήτευση από τη μετριότατη παρουσία τους στη Λίγκα Προφεσιονάλ. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, εκτιμώντας και ελπίζοντας να παίξουν έστω και για το γόητρο τους για ένα θετικό αποτέλεσμα στο φινάλε.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 248 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x