ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Εστουδιάντες – Αρχεντίνος Τζούνιορς   

Αργεντινή: Εστουδιάντες – Αρχεντίνος Τζούνιορς   
Spread the love

Ο πρώτος χρονικά νοκ άουτ προημιτελικός των πλέι οφ της Λίγκα Προφεσιονάλ ανάμεσα στην Εστουδιάντες και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, με το σημερινό πρόγραμμα να συμπληρώνει λίγες ώρες αργότερα η αναμέτρηση της Ρίβερ Πλέιτ με τη νεοφώτιστη Τίγκρε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η έδρα επίσης και τα φαβορί «μίλησαν» στους δύο χθεσινούς προημιτελικούς της Λίγκα Προφεσιονάλ, καθώς η Ράσινγκ επικράτησε 5-0 της Αλντοσίβι στο «Πρεσιντέντε Περόν» και η Μπόκα Τζούνιορς 2-0 της Ντεφένσα στο «Μπομπονέρα».

Στην 1η θέση του 2ου ομίλου η Εστουδιάντες, παρά το 1-3 της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ στην έδρα της Ροζάριο Σεντράλ, έχοντας φυσικά το πλεονέκτημα έδρας στον σημερινό προημιτελικό. Είχε προηγηθεί, το εντός 1-0 σε βάρος της Νασιονάλ Μοντεβιδέο, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με το οποίο εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Στην άλλη πλευρά, αγχωτικό 2-1 για την Αρχεντίνος Τζούνιορς την Κυριακή που μας πέρασε φιλοξενώντας την αδιάφορη Ουνιόν Σάντα Φε, σε ένα ματς στο οποίο τα «κόκκινα μικρόβια» εξασφάλισαν με τέρμα του Μακ Άλιστερ επτά λεπτά πριν το φινάλε, έστω και την ύστατη ώρα, την 4η θέση στον 1ο όμιλο και φυσικά την πρόκριση στα πλέι οφ.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Εστουδιάντες, μία για την Αρχεντίνος Τζούνιορς και δύο ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Λα Πλάτα.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική η Εστουδιάντες στο «σπίτι» της, μετρώντας εννέα νίκες και μία ήττα, το 0-1 από τη Μπόκα Τζούνιορς, σε 10 συνολικά ματς σε Λίγκα Προφεσιονάλ και Κόπα Λιμπερταδόρες. Η Αρχεντίνος Τζούνιορς βέβαια πάτησε γκάζι στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ και «έκλεψε» στο φινάλε την 4η θέση του ομίλου της και λογικά δεν έχει πίεση, εκτιμώντας όμως, πως τα προημιτελικά των πλέι οφ είναι και το ταβάνι της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 275 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x