Premier League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρεμιέρ Λιγκ: Σάουθαμπτον- Λίβερπουλ

Πρεμιέρ Λιγκ: Σάουθαμπτον- Λίβερπουλ
Spread the love

Στο St. Mary΄s η Σάουθαμπτον υποδέχεται την Λίβερπουλ με τους ρεντς λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του FA Cup να θέλουν την νίκη για να μειώσουν στον πόντο την διαφορά τους από την πρωτοπόρο Μ.Σίτι και να παίξουν τα ρέστα τους για το πρωτάθλημα την Κυριακή.

Οι “Άγιοι” ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα ασθμαίνοντας δηλαδή με 7/10 ήττες στα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους όσες είχαν στα πρώτα 26.

Από αυτές τις ήττες οι τέσσερις έχουν έλθει στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια μπροστά στο κοινό τους με τον Ραλφ Χάσενχουλτ να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει μόλις στο 1/10 από τα τελευταία της παιχνίδια και να έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της νέας σαιζόν.

Τελευταίο της χρονικά παιχνίδι πριν από ένα 10ημερο όταν και έχασαν με 3-0 από την Μπρέντφορντ μια ήττα που ήταν η 3η στο πιο πρόσφατο “καρέ” αγώνων που δεν έχουν κερδίσει στην κατηγορία.

Οι: Φράιζερ Φόστερ, Στιούαρτ Άμστρονγκ παραμένουν εκτός δράσης ενώ στο κλασικό “4-4-2” του Αυστριακού τεχνικού θα δούμε επιθετικό δίδυμο τους: Άνταμς- Μπρόχα.

Οι ρεντς προέρχονται από την κατάκτηση του FA Cup με ήρωα τον Κώστα Τσιμίκα ο οποίος σκόραρε και το νικητήριο πέναλτι απέναντι στην Τσέλσι το προηγούμενο Σάββατο στο Wembley.

Ο Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει απόψε στις υπηρεσίες των “λαβωμένων”: Σαλάχ, Φαν Ντάικ και βέβαια του Φιρμίνιο.

Οι δυο πρώτοι θα είναι έτοιμοι ενόψει του Κυριακάτικου τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Γουλβς και βέβαια ενόψει του τελικού του Champions League. Εκτός από τους προαναφερθέντες ο Γερμανός τεχνικός δεν θα ρισκάρει με την συμμετοχή του Φαμπίνιο και θα κάνει και άλλες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα αφού η ομάδα του είναι καταταλαιπωρημένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια με αποκορύφωμα την παράταση στον πρόσφατο νικηφόρο τελικό.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως η Λίβερπουλ έχει κερδίσει 18/19 παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας με μοναδική εξαίρεση το 3-3 κόντρα στην Μπρέντφορντ τον Σεπτέμβριο.

Έχει δε κρατήσει 21 clean sheets και χρειάζεται άλλο ένα στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια για να ισοφαρίσει το ρεκόρ συλλόγου από το 2005/06.

Αν διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της απόψε θα φτάσει τα 10 εκτός έδρας ματς στην κατηγορία με μηδέν παθητικό και θα πλησιάσει το δικό της ρεκόρ με 11 από την σαιζόν 1984/85.

Τέλος εάν δεν ηττηθεί στα δυο τελευταία ματς του πρωταθλήματος θα παραμείνει η μοναδική αήττητη ομάδα μέσα στο 2022 από τα 5 major της Ευρώπης.

Προϊστορία: Η Σάουθαμπτον έχει χάσει στα 8/9 πιο πρόσφατα παιχνίδια της απέναντι στην Λίβερπουλ στην κατηγορία με μοναδική εξαίρεση το 1-0 με το γκολ του Ντάνι Ίνγκς τον Ιανουάριο του 2021.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι στο 2ιπλο με combo το Over 2,5 αφού εκτιμώ πως θα βρει πολλούς ελεύθερους χώρους η Λίβερπουλ απόψε και η σχετική απόδοση είναι στο 1,75. Στα ειδικά πονταρίσματα θα επιλέξω τον Λούις Ντίαζ για σκόρερ (2,50) και τον Τζέιμς Γουόρντ Πρόουζ να έχει μια τελική στην αντίπαλη εστία ( 1,95).

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ Over 2,5

(Visited 393 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x