Europa League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Europa League: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης- Ρέιντζερς

Τελικός Europa League:  Αϊντραχτ Φρανκφούρτης- Ρέιντζερς
Spread the love

Στην Σεβίλλη διεξάγεται απόψε ο τελικός του Europa League ανάμεσα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και την Ρέιντζερς.

Οι “Αετοί” στοχεύουν στο 3ο ευρωπαϊκό τους τελικό στην κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά μετά το 1980 όχι μόνο για την δόξα αλλά και για να αγωνιστούν του χρόνου στους ομίλους του Champions League.

Απέναντι τους οι “Διαμαρτυρόμενοι” που έχουν να αγωνιστούν σε αντίστοιχο τελικό εδώ και 14 χρόνια αλλά ευελπιστούν να έχουν καλύτερη τύχη αφού το 2008 είχαν χάσει από την Ζενίτ με 2-0.

Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάζνερ έχει δείξει σε μεγάλο βαθμό της ανωτερότητα της στην τρέχουσα διοργάνωσης αφού έφτασε μέχρι τον αποψινό τελικό ούσα αήττητη.

Μάλιστα στην πορεία της στα νοκ αουτ απέκλεισε την Μπέτις, την Μπαρτσελόνα και την Γουέστ Χαμ κερδίζοντας αντίστοιχα και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια της.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο παρελθόν μόλις τρεις ομάδες έχουν καταφέρει ξανά να φτάσουν μέχρι τον τελικό αήττητες στην ίδια διοργάνωση.

Από αυτές η Τσέλσι το 2019, η Βιγιαρεάλ το 2021 το κατέκτησαν ενώ η Λίβερπουλ το 2016, το έχασε.

Στην Ευρώπη λοιπόν με απολογισμό 7 νίκες και πέντε ισοπαλίες έχει κάνει αίσθηση αλλά αντιθέτως στο εγχώριο πρωτάθλημα τερμάτισε 10η (!) και χωρίς νίκη στα τελευταία 8 παιχνίδια της ( 0-5-3).

Από τις απουσίες των Γερμανών πιο σημαντικές θεωρούνται αυτές του βασικού στόπερ Μάρτιν Χίντερεγκερ και του Δανού μέσου Γιέσπερ Λίντστρεμ.

Οι Σκοτσέζοι έφτασαν στον τελικό δίχως να είναι από τα φαβορί στην αρχή της διοργάνωσης και μάλιστα είναι η 1η ομάδα στην ιστορία του θεσμού που φτάνει σε έναν τελικό ενώ έχει ηττηθεί στα δυο πρώτα της παιχνίδια ( Λυών 2-0, Σπάρτα Πράγας 1-0) στην φάση των ομίλων.

Πάντως στον δρόμο τους μέχρι τον αποψινό τελικό έχουν ήδη αποκλείσει ήδη μια Γερμανική ομάδα και αυτήν δεν είναι άλλη από την Λειψία στα ημιτελικά ( 0-1, 3-1).

Νωρίτερα στην φάση των ομίλων απέναντι στην Ντόρτμουντ πέτυχαν μια νίκη (2-4) στην Βεστφαλία και μια ισοπαλία (2-2) στην Γλασκόβη.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα η ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ τερμάτισε πίσω από την Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη αλλά την Κυριακή έχει μπροστά της τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Χαρτς.

Ο αμυντικός Χελάντερ, ο μέσος Χάτζι και ο Ισπανός επιθετικός Μορέλος λείπουν καιρό και θα λείψουν και από τον αποψινό τελικό.

Πάντως η κατάκτηση του Europa League απόψε θα είναι το κερασάκι στην γενέθλια τούρτα των 150 χρόνων της ιστορίας του συλλόγου. Παίζει για 6η φορά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό αλλά εκτός από το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1972 όλους τους άλλους τους έχει χάσει.

Προϊστορία: Για τα ημιτελικά του Κυπελλούχων το 1960 η Αϊχτραχτ είχε κερδίσει με 6-1 (!) και 6-3 (!) αντίστοιχα την αποψινή της αντίπαλο.

* Οι Γερμανοί από την συνολική παρουσία τους δείχνουν να είναι ένα “κλικ” πιο κοντά στο τρόπαιο. Ωστόσο πρόκειται για ένα άκρως ισορροπημένο ζευγάρι για αυτό θα ρισκάρω με μια πιθανή ισοπαλία σε απόδοση 3,50. Στα ειδικά κλασικά θα κυνηγήσω τα κόρνερ ( over 9,5) ενώ έχει αξία και ένα μικρό ποντάρισμα σε Καμάντα ( 5 γκολ) και Ταβερνιέρ ( 7 γκολ) ως σκόρερ στο 90λεπτο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ

(Visited 636 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x