ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Εμελέκ – Ιντεπεντιέντε Πετρολέρο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Εμελέκ – Ιντεπεντιέντε Πετρολέρο
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με την Εμελέκ να ψάχνει το τρίποντο, κόντρα στην αδιάφορη Ιντεπεντιέντε Πετρολέρο, το οποίο πολύ πιθανό να της δώσει την πρόκριση για τους «16» της φετινής διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και μετά τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Το απόλυτο με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς για την Παλμέιρας, στην 2η θέση η Ντεπορτίβο Τάτσιρα με επτά βαθμούς, στην 3η η Εμελέκ με πέντε, ενώ στην 4η με μόλις ένα και ήδη αποκλεισμένη η Ιντεπεντιέντε Πετρολέρο (Βολιβία).

Εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Εμελέκ την προτελευταία αγωνιστική στην έδρα της Παλμέιρας και εντός προγράμματος το 0-1 από την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ζητούμενο πλέον η νίκη στο σημερινό ματς και ταυτόχρονα να μην κερδίσει την ίδια ώρα η Ντεπορτίβο Τάτσιρα στην Βραζιλία την Παλμέιρας, για να βρεθεί στην φάση των «16». Σε περίπτωση νίκης και ισοπαλίας της Ντεπορτίβο Τάτσιρα η Εμελέκ είναι και πάλι στην φάση των «16» καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία, ενώ αν η ομάδα του Εκουαδόρ πέσει «θύμα» έκπληξης και δεν επικρατήσει στο σημερινό ματς, τερματίζει στην 3η θέση και θα «υποβιβαστεί» στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Στον αντίποδα, πολύ κατώτερη του αναμενόμενου η Ιντεπεντιέντε Πετρολέρο, η οποία είναι 4η οριστικά στον 1ο όμιλο και η οποία ολοκληρώνει σήμερα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής.

Προϊστορία: Δέκα νίκες για την Εμελέκ και μία ισοπαλία, σε 11 εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ομάδες της Βολιβίας, με μοναδική που δεν κατάφερε να κερδίσει το 2-2 του 1990 με την Οριέντε Πετρολέρο, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για την Ιντεπεντιέντε Πετρολέρο στο Εκουαδόρ.

Απελπιστικά χαμηλή η τιμή που συνοδεύει την Εμελέκ, ποντάροντας στην επικράτηση της από το πρώτο ημίχρονο, για κάτι πιο ελαφρώς πιο ελκυστικό. Εκτίμηση μου, πως θα μπει δυνατά να «καθαρίσει» από νωρίς και θα περιμένει στην συνέχεια την Παλμέιρας να κάνει το καθήκον της με τη Ντεπορτίβο Τάτσιρα.

Εκτίμηση:  1/1

(Visited 289 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x