ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κόλο Κόλο – Φορταλέζα

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κόλο Κόλο – Φορταλέζα
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες και «τελικός» της 2ης θέσης στο άδειο λόγω τιμωρίας «Μονουμεντάλ» του Σαντιάγκο ανάμεσα στην κυπελλούχο Χιλής, Κόλο Κόλο και την ισόβαθμη της Φορταλέζα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Να τονιστεί επίσης, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ακολούθως η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Πρωτιά και πρόκριση για την Ρίβερ Πλέιτ στον 6ο όμιλο, με την σπουδαία ομάδα της Αργεντινής να έχει 13 βαθμούς, επτά τόσο για την Φορταλέζα όσο και την Κόλο Κόλο, ενώ ένας μόνο για την ήδη αποκλεισμένη Αλιάνσα Λίμα (Περού).

Επτά βαθμοί όπως προαναφέρθηκε για την Κόλο Κόλο, με άξιο αναφοράς για την κυπελλούχο Χιλής, πως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει άλλο τρίποντο στον όμιλο, μετά το μοναδικό της, από το 2-1 της πρεμιέρας στο «Καστελάο» της Φορταλέζα σε βάρος της σημερινής της αντιπάλου. Το βαρύ μάλιστα 0-4 της προτελευταίας αγωνιστικής στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες από την Ρίβερ Πλέιτ, την υποχρεώνει να ψάξει μόνο τη νίκη σήμερα για να βρεθεί στους «16», καθώς με άλλο αποτέλεσμα θα περιοριστεί στην 3η θέση και θα «υποβιβαστεί» στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Στην αντίπερα όχθη, κερδισμένη της προτελευταίας αγωνιστικής η Φορταλέζα, καθώς εκμεταλλεύτηκε την βαριά ήττα της Κόλο Κόλο και ανέβηκε στην 2η θέση, μετά το 2-0 στη Λίμα σε βάρος της Αλιάνσα, έχοντας μάλιστα το αβαντάζ και της ισοπαλίας στον σημερινό «τελικό».

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Κόλο Κόλο, επτά ισοπαλίες και τρεις ήττες, σε 16 εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ομάδες της Βραζιλίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για την Φορταλέζα στην Χιλή.

Ανασταλτικός παράγοντας για την Κόλο Κόλο το ότι θα παίξει σε άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας. Παρόλα αυτά, εκτίμηση μου, πως η κυπελλούχος Κολομβίας έχει το προβάδισμα, καθώς είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής σε σχέση με την Φορταλέζα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 366 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x