ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa Conference League

Τελικός Conference League: Ρόμα- Φέγενορντ

Τελικός Conference League: Ρόμα- Φέγενορντ
Spread the love

Ο νεοσύστατος τελικός διεξάγεται στα Τίρανα εκεί που η Ρόμα θα έλθει αντιμέτωπη με την Φέγενορντ και το διακύβευμα είναι εάν ο Ζοζέ Μουρίνιο θα ξανά γίνει Special One ή αν οι Ολλανδοί θα κάνουν εκείνοι το χατ τρικ σε κατακτήσεις όλων των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Οι Ρωμαίοι μετά την ήττα τους από την Λίβερπουλ στο τελικό του Κυπελλούχων το 1984 αλλά και αυτή που ακολούθησε 7 χρόνια αργότερα από την Ίντερ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ είναι λογικό να περιμένουν απόψε με ανυπομονησία να γράψουν ιστορία στα Τίρανα κατακτώντας το 1ο Conference League αφού πρόκειται για έναν θεσμό που έχει μόλις 12 μήνες “ζωής”.

Στο φινάλε του φετινού Καμπιονάτο επικράτησαν με 3-0 της Τορίνο εκτός έδρας με σκόρερ τους δυο φετινούς MVP , τον Τάμι Άμπραχαμ και τον Λορένζο Πελεγκρίνι, εξασφαλίζοντας ένα εισιτήριο για το Europa League της νέας σαιζόν ανεξάρτητα από την έκβαση του αποψινού τελικού.

Έτσι τερμάτισαν στην πρώτη 6άδα έναν βαθμό μόλις πίσω από την μισητή τους αντίπαλο Λάτσιο. Αναφορικά με την φετινή τους πορεία μέχρι και τον τελικό μοναδικό μελανό σημείο ήταν η 6άρα από την πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μπόντο/ Γκλιμτ στον Αρκτικό κύκλο αλλά στα νοκ άουτ με την ποιότητα του Μουρίνιο στον πάγκο αλλά και των: Εϊμπραχαμ, Μκιταριάν, Πελεγκρίνι και Ζανιόλο στο τερέν ξεπέρασε τα εμπόδια των: Φίτεσε, Μπόντο και Λέστερ.

Ο Μουρίνιο εκτός από τον διεθνή Αρμένιο μέσο που είναι αμφίβολος δεν έχει απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να παρατάξει το “3-5-2” με τον Εϊμπραχάμ και τον Ζανιόλο ως επιθετικό δίδυμο και τον Πελεγκρίνι σε ελεύθερο ρόλο πίσω τους.

Μεγάλο κίνητρο έχει και ο Ζοζέ Μουρίνιο αφού αν κατακτήσει απόψε το τρόπαιο θα γίνει ο 1ος προπονητής που θα έχει κερδίσει από δυο φορές το Champions League ( Πόρτο 2004, Ίντερ 2010) και το UEFA Cup/Europa League ( Πόρτο 2003, Μάντσεστερ.Γ 2017) αλλά και τρία διαφορετικά τρόπαια. Μάλιστα εάν συνυπολογίσουμε και το Κυπελλούχων το 1997 με την Μπαρτσελόνα ως βοηθός του Μπόμπι Ρόμπσον θα γίνει ο μοναδικός που θα έχει κατακτήσει 4 ευρωπαϊκά τρόπαια με 4 διαφορετικές ομάδες.

Οι Ολλανδοί βρίσκονται στα Τίρανα με στόχο το “καρέ” σε ευρωπαϊκούς τίτλους.

Μην ξεχνάμε πως και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις που έφτασαν σε τελικούς στα Κύπελλα Ευρώπης , το 1970 στο Κυπελλούχων κόντρα στην Σέλτικ αλλά και το 1974 και το 2002 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ απέναντι σε Τότεναμ ( διπλοί τελικοί) και Ντόρτμουντ , επέστρεψαν στο Ρότερνταμ με την κούπα.

Στην πρωτεύουσα της Αλβανίας βρίσκονται μετά από μια μεγάλη μάχη στα ημιτελικά κόντρα στην Μαρσέιγ (3-2, 0-0) ενώ στα νοκ άουτ πέρασαν αήττητοι από τον όμιλο για να αποκλείσουν στην συνέχεια την Παρτιζάν Βελιγραδίου και την Σλάβια Πράγας. Στο εγχώριο πρωτάθλημα τερμάτισαν στην 3η θέση αρκετά πίσω από τον πρωταθλητή Άγιαξ και την δευτεραθλήτρια Αϊντόχφεν.

Δύσκολα θα προλάβει ο Τούρκος αμυντικός μέσος Όρκουν Κότσκου και την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι του βασικού τερματοφύλακα Τζάστιν Μπάιλοου.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες δυο φορές τον Φεβρουάριο του 2015 με την Ρόμα να κερδίζει με 2-1 στο Ρότερνταμ και να παραχωρεί 1-1 στην Αιώνια Πόλη.

* Ο Μουρίνιο ψάχνει ένα δικό του “καρέ” σε κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων και η Φέγενορντ ένα αντίστοιχο δικό της. Οι Ολλανδοί πέτυχαν 28 γκολ στα 12 φετινά τους παιχνίδια μέχρι τον αποψινό τελικό , δηλαδή ένα περισσότερο από την Ρόμα, ενώ ο 27χρονος Βέλγος επιθετικός Ντέσερς με 10 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ στο τουρνουά έχοντας πίσω του τον Τάμι Εϊμπραχαμ με 9.

Ο 24χρονος Εγγλέζος φορ πέτυχε και άλλα 17 γκολ στο φετινό Καμπιονάτο και με απόδοση 7,10 θα ποντάρω πως θα σκοράρει 1ος στον αποψινό τελικό. Στα ειδικά να σκοράρει ή να δώσει ασίστ ο Πελεγκρίνι ο οποίος το έχει πράξει και στα 4 πιο πρόσφατα παιχνίδια των Ρωμαίων στην διοργάνωση.

Το βασικό μου ποντάρισμα θα είναι μια πιθανή ισοπαλία ( 3,45) ενώ μου αρέσουν και τα πάνω από 9 κόρνερ σε απόδοση 1,70.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ

(Visited 515 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x