Champions League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Champions League: Λίβερπουλ- Ρεάλ Μαδρίτης

Τελικός Champions League: Λίβερπουλ- Ρεάλ Μαδρίτης
Spread the love

Σαράντα ένα χρόνια μετά την μεταξύ τους ωραία μάχη στο πανέμορφο Παρίσι Λίβερπουλ και Ρεάλ έρχονται και το βράδυ του Σαββάτου αντιμέτωπες στον φετινό τελικό του Champions League 2021/22.

Οι ρεντς θα επιχειρήσουν να φτάσουν στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου για 7η φορά και πρώτη από το 2019 ενώ από την σειρά της η Βασίλισσα για 14η!

Η ομάδα του Κλοπ για να πακετάρει βαλίτσες για Παρίσι χρειάστηκε να αποκλείσει μετά την φάση των ομίλων διαδοχικά την Ίντερ, την Μπενφίκα και την Βιγιαρεάλ ενώ αυτή του Κάρλο Αντσελότι ένα “τρίο” με “βαριές φανέλες” όπως είναι αυτές της περσινής κατόχου Τσέλσι, της φιναλίστ του 2020 Παρί και της περσινής φιναλίστ Μ.Σίτι.

Οι παίκτες του Κλοπ τσέκαραν ήδη το EFL Cup, το FA Cup, πλησίασαν μια ανάσα από την Premier League αλλά δεν άναψαν πούρα σε ένα φινάλε με πολλές ανατροπές και αντάξιο της καλύτερης Λίγκας του κόσμου.

Ο τερματισμός μιας πολλά υποσχόμενης εκστρατείας με δυο τρόπαια δεν θα ήταν κακός απολογισμός ακόμη και για μια ομάδα του μεγέθους της Λίβερπουλ αλλά εάν στο τέλος της σαιζόν συνοδευτεί με το Champions League θα μιλάμε για κάτι ιστορικό.

Οι ρεντς βρίσκονται σε έναν τέτοιο τελικό για 10η φορά στην ιστορία τους μετρώντας 6 κατακτήσεις με πιο πρόσφατη αυτή του 2019 απέναντι στην Τότεναμ.

Ωστόσο από το τρέχον ρόστερ είναι πολλοί οι παίκτες που είχαν περάσει στον λαιμό τους το μετάλλιο του φιναλίστ το βράδυ της 26ης Μαΐου πριν από 4 χρόνια στο Κίεβο απέναντι στην “Βασίλισσα” και τώρα επιζητούν ρεβάνς. Με πρώτο και καλύτερο τον Μο Σαλάχ ο οποίος είχε αποχωρήσει λαβωμένος και δακρυσμένος από το τερέν με την συμπλήρωση μόλις μισής ώρας σε εκείνον τον τελικό.

Ο Κλοπ υποστήριξε πως η ανάγκη για εκδίκηση δεν του κάθεται καλά στο μυαλό του αλλά και τον ίδιο θα τον προβληματίζει το γεγονός πως απέναντι στην Ρεάλ έχει το χαμηλότερο ποσοστό επιτυχιών ( 33%) από κάθε άλλον αντίπαλο.

Πάντως πάνε σε αυτόν τον τελικό σε πολύ καλή φόρμα που μεταφράζεται σε 18 ματς αήττητου σε όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων μάλιστα οι τελευταίες είναι 10/11 νίκες. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η τελευταία τους χρονικά ήττα ήταν στις 8 Μαρτίου από την Ίντερ ( 0-1) μέσα στο Anfield για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Στα αγωνιστικά το μεγαλύτερο ερώτημα αφορά στην ετοιμότητα του Τιάγκο με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρ του παίκτη για να αγωνιστεί δίπλα σε Φαμπίνιο και Χέντερσον στην μεσαία γραμμή.

Στα μετόπισθεν μπροστά από τον Άλισον οι: Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ και Ρόμπερτσον ενώ στην επίθεση ο Μο Σαλάχ, ο Μανέ και ο Ζότα ή ο Λούις Ντίαζ είναι οι επικρατέστεροι.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν κερδίσει μόλις 1/4 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους αλλά κάπου είναι λογικό αφού έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα της La Liga άφησαν το πόδι από το γκάζι στο φινάλε με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το βαρετό 0-0 κόντρα στην Μπέτις την τελευταία αγωνιστική.

Η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη προσδοκά να σηκώσει το 14ο τέτοιο τρόπαιο στην ιστορία της και να βάλει τέλος σε μια αντίστοιχη “ξηρασία” 4 ετών.

Μεγάλο το κίνητρο και για τον Κάρλο Αντσελότι αφού εάν ο 63χρονος Ιταλός τεχνικός σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Παρίσι θα γίνει ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του θεσμού με 4 κατακτήσεις αφήνοντας πίσω του τόσο τον Μπόμπ Πέισλι όσο και τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Τον Αντσελότι σίγουρα τον προβληματίζει το γεγονός πως η ομάδα του δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε κανένα 90λεπτο των νοκ άουτ αγώνων της μετά την φάση των ομίλων αλλά στον αντίποδα σίγουρα θα χαμογελά ικανοποιημένος βλέποντας την ομάδα του να σκοράρει 14 γκολ στα πέντε τελευταία κρίσιμα παιχνίδια της στον θεσμό.

Και μην ξεχνάμε έχει ήδη πετύχει τρεις ανατροπές απέναντι σε Παρί ( 0-1, 3-1), σε Τσέλσι ( 3-1, 2-3) και την Μ.Σίτι ( 3-4, 3-1). Μια υπόκλιση στους παίκτες του την χρωστάει ο Κάρλο Αντσελότι στους παίκτες του.

Δεν υπάρχουν απουσίες της τελευταίας στιγμής για τον Ιταλό τεχνικό και έτσι αναμένεται να δούμε τον Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια, τους: Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα και Μεντί στα μετόπισθεν ενώ οι: Κροος, Κασεμίρο και ο Μόντριτς θα απαρτίζουν την τριπλέτα στην μεσαία γραμμή με τους: Μπενζεμά, Βινίσιους και τον Βαλβέρδε επιθετική τριπλέτα.

Εάν ο 23χρονος Ουρουγουανός δεν ξεκινήσει τότε θα δούμε τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής που ακούει στο όνομα Ροδρίγο στην θέση του.

Προϊστορία: Η Ρεάλ είναι αήττητη στα 5 πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ο τελικός του 2018 στο Κίεβο τον οποίο κέρδισε η Ρεάλ με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ και έχασε η Λίβερπουλ με αρνητικό πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Κάριους. Οι ρεντς έχουν να κερδίσουν την “Βασίλισσα” από τον Μάρτιο του 2009 όταν και είχαν επικρατήσει με 4-0 στο Anfield με τον νυν τεχνικό της Άστον Βίλα Στίβεν Τζέραρντ να σκοράρει δυο γκολ. Το μακρινό 1981 και πάλι στο Παρίσι η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με 1-0 κατακτώντας τότε το 3ο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της. Συνάμα, είναι και η πιο πρόσφατη ήττα σε τελικό τέτοιας διοργάνωσης για την Ρεάλ η οποία από τότε μετράει 7/7 σε κατακτήσεις τροπαίων εκ των οποίων οι 5 σε 90λεπτο και οι άλλες δυο απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην παράταση το 2014 και στα πέναλτι το 2016.

* Η Λίβερπουλ δείχνει πιο στρωμένη και σε καλύτερο φεγγάρι αλλά όταν έχεις απέναντι σου την Ρεάλ σε τελικό οφείλεις να είσαι επιφυλακτικός. Ειδικά φέτος που ο Μπενζεμά σκοράρει κατά ριπάς ( 15 γκολ στον θεσμό ) και ο Μόντριτς διανύει μια δεύτερη νιότη με απίστευτες εμπνεύσεις και ασίστ.

Πιο επιφυλακτικά θα αγοράσω το Χ2 υπέρ της “Βασίλισσας” σε απόδοση κοντά στο 1,80. Στα ειδικά στοιχήματα το Χ στο ημίχρονο ( 2,18) και βέβαια τον Καρίμ Μπενζεμά σκόρερ στο 90λεπτο ( 2,22). Ο Αλεξάντερ Άρνολντ να έχει 1 + προσπάθειες στην αντίπαλη εστία ( 2,32) και ο Μιλιτάο να δεχτεί κίτρινη κάρτα πρώτος στον τελικό ( 11.00).

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ2

(Visited 823 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x