ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ιντερνασιονάλ – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε  

Βραζιλία: Ιντερνασιονάλ – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε  
Spread the love

Στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε, το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στο Μπραζιλεϊράο, με την τοπική Ιντερνασιονάλ, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 14η θέση με 10 βαθμούς και την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στην προτελευταία με έξι.

Δέκα βαθμοί όπως προαναφέρθηκε για την Ιντερνασιονάλ, η οποία μετά το 0-2 της πρεμιέρας στο Μπέλο Οριζόντε από την πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μινέιρο, συνέχισε με δύο σερί τρίποντα, το εντός 2-1 σε βάρος της Φορταλέζα και το 1-0 στο «Μαρακανά» με την Φλουμινένσε και τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 στο Πόρτο Αλέγκρε με τη νεοφώτιστη Αβαΐ, 1-1 στην έδρα της Ζουβεντούδε, 2-2 ακολούθως φιλοξενώντας την Κορίνθιανς, ενώ 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην «Αρένα Παντανάλ» της Κουιαμπά με την ομώνυμη ομάδα. Εκτός συνόρων, επιβλητικό 5-1 φιλοξενώντας τη «μικρή» Νουέβε Ντε Οκτούμπρε από το Εκουαδόρ, με το οποίο η Ιντερνασιονάλ πήρε την 1η θέση στον 5ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα και την πρόκριση στην φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής.

Στην αντίπερα όχθη, πολύτιμο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Κοριτίμπα, με το οποίο η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε όχι μόνο έσπασε το ρόδι στο φετινό Μπραζιλεϊράο, αλλά πήρε ταυτόχρονα βαθιά ανάσα, παρά το γεγονός πως παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη. Εξίσου πολύτιμο όμως και μεγάλη επιτυχία το 1-1 που ακολούθησε στο Εκουαδόρ με τη Λίγκα Κίτο, με το οποίο η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε «έκλεψε» στο νήμα την 1η θέση του 6ου ομίλου του Κόπα Σουνταμερικάνα από την αντίπαλο της και φυσικά την πρόκριση για την φάση των «16».

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ιντερνασιονάλ και μία για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Με τη ψυχολογία στα ύψη η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, μετά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα αλλά και την πρόκριση στους «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα. Ομάδα πάντως με συγκεκριμένο ταβάνι και με βασικό στόχο την παραμονή. Απρόβλεπτη βέβαια η Ιντερνασιονάλ, αλλά στην καλή της μέρα ξέρει να κερδίζει ματς σαν το σημερινό στο «Μπέιρα Ρίο».

Εκτίμηση:  1

(Visited 272 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x