ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Έβερτον Ντε Βίνα – Ο΄Χίγκινς

Χιλή: Έβερτον Ντε Βίνα – Ο΄Χίγκινς
Spread the love

Στο «Σαουσαλίτο» της Βίνα Ντελ Μαρ, το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Χιλής, βρίσκοντας την τοπική Έβερτον, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 9η θέση με 19 βαθμούς και την Ο΄Χίγκινς στην 7η με 20.

Ισοπαλία με 2-2 για την Έβερτον την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της ουραγού Αντοφαγκάστα, σε ένα ματς στο οποίο η ομάδα της Βίνα Ντελ Μαρ βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ, στο τριάντα επτά και το εξήντα οκτώ και στο οποίο όμως είδε την αντίπαλο της να έχει ισάριθμες «απαντήσεις». Εκτός συνόρων, επικράτηση με 2-0 στην Βολιβία σε βάρος της Χόρχε Βίλστερμαν, σε ματς για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Έβερτον Ντε Βίνα να τερματίζει στην 2η θέση στο 4ο γκρουπ πίσω από την Σάο Πάολο, αποχαιρετώντας όμως την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Δύο νίκες επίσης, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, ο απολογισμός της σε έξι ματς στο φετινό πρωτάθλημα στο «Σαουσαλίτο». Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις αγωνιστικές χωρίς τρίποντο για την Ο΄Χίγκινς, με επιτυχία πάντως για την ομάδα της Ρανκάγουα, τουλάχιστον βάσει εικόνας, το 1-1 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την κυπελλούχο Κόλο Κόλο. Μπροστά στο σκορ η Ο΄Χίγκινς στο συγκεκριμένο ματς στο δεύτερο μόλις λεπτό, σε μια φάση όπου ο Μορέιρα εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ της Κόλο Κόλο, ενώ το 1-1 για την κυπελλούχο Χιλής στο εξήντα πέντε. Άξιο αναφοράς πάντως, πως πέρα των δύο τερμάτων στο ματς και μίας ευκαιρίας της Κόλο Κόλο μετά το 1-1, δεν υπήρχε κάτι άλλο ουσιαστικό σε θέμα δημιουργίας, αλλά πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και δύο κόκκινες κάρτες, μία για κάθε ομάδα. Μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες για την Ο΄Χίγκινς, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο δεξιός μπακ Χορμαζάμπαλ.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Έβερτον Ντε Βίνα, τρεις για την Ο΄Χίγκινς και ισάριθμες ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Σαουσαλίτο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Λεπτές ισορροπίες, μιλώντας για μονομαχία δύο σχεδόν ισάξιων και ταυτόχρονα απρόβλεπτων ομάδων. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, αποφεύγοντας φυσικά να μπλέξω με σημείο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 270 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x