ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φορταλέζα – Σεαρά

Βραζιλία: Φορταλέζα – Σεαρά
Spread the love

Ντέρμπι μίσους όχι μόνο της Φορταλέζα ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Σεαρά, αλλά ταυτόχρονα και παραμονής, καθώς οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη στον βαθμολογικό πίνακα του Μπραζιλεϊράο.

Ισοπαλία με 1-1 το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας την Ζουβεντούδε, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι αποτυχία για την Φορταλέζα, καθώς δεν κατάφερε να σπάσει το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα, λίγες μέρες μάλιστα μετά το σπουδαίο 4-3 στο Σαντιάγκο σε βάρος της Κόλο Κόλο και την πρόκριση της στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ανώτερη και με σημαντικές ευκαιρίες η Ζουβεντούδε, τόσο πριν όσο και μετά από την στιγμή που άνοιξε το σκορ στο τεσσαρακοστό ένατο λεπτό, με την Φορταλέζα πάντως να φτάνει στο 1-1 στο εξήντα πέντε, κόντρα στην ροή του αγώνα, με εκτός περιοχής σουτ του Ουέλισον. Ουραγός πλέον στο Μπραζιλεϊράο, όντας η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμα τρίποντο μετά την ολοκλήρωση οκτώ αγωνιστικών.

Στην άλλη πλευρά, στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα η Σεαρά, με αυτό πάντως να είναι παράδοξο, καθώς είναι αήττητη για έξι συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις και έρχεται γενικότερα από αρκετές επιτυχίες. Πιο συγκεκριμένα, 2-0 αρχικά φιλοξενώντας την Τομπένσε για τον 3ο γύρο του κυπέλλου και πρόκριση στην επόμενη φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Τρεις ισοπαλίες επίσης σε ισάριθμα πολύ δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα, με εντός 2-2 με την Φλαμένγκο, 0-0 στην έδρα της Σάντος και 2-2 το Σάββατο που μας πέρασε σε αυτή της Σάο Πάολο, ενώ πρόκριση στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα, μετά το 6-0 φιλοξενώντας την Χενεράλ Καμπαγιέρο και το 2-0 στην Αργεντινή με την Ιντεπεντιέντε.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Φορταλέζα, δέκα για την Σεαρά και εννέα ισοπαλίες, στις 25 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, Κόπα Ντο Νορντέστε, κύπελλο Βραζιλίας, τοπικό πρωτάθλημα Σεαρένσε), καθώς το «Καστελάο» αποτελεί κοινή έδρα.

Ντέρμπι μίσους της Φορταλέζα στο «Καστελάο», το οποίο αποτελεί όπως προαναφέρθηκε κοινή έδρα, εκτιμώντας πως θα πέσουν κορμιά. Σε τέτοιες αναμετρήσεις άλλωστε, βαθμολογική εικόνα, φόρμα, προϊστορία και απουσίες περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 326 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x