ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Γκουαρανί – Βίλα Νόβα

Βραζιλία Β΄: Γκουαρανί – Βίλα Νόβα
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την παραμονή στο «Μπρίνκο Ντε Ούρο» της Καμπίνας, με την τοπική Γκουαρανί στην τελευταία θέση με οκτώ βαθμούς και την Βίλα Νόβα στην προτελευταία με ένα περισσότερο.

Τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες για την Γκουαρανί πριν το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Σαμπάιο Κορέια, εκεί όμως, όπου το 1-2 από την αντίπαλο της έδωσε τέλος σε αυτό το σερί. Στην τελευταία θέση μάλιστα μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με μοναδικό της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, το προ πέντε αγωνιστικών 1-0 φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Κρισιούμα. Πίσω στο σκορ η Γκουαρανί στο ματς στην έδρα της Σαμπάιο Κορέια στο έβδομο μόλις λεπτό, από ένα πάντως πολύ αυστηρό πέναλτι, ενώ προβάδισμα δύο τερμάτων για την πιο αποτελεσματική, αλλά όχι καλύτερη, αντίπαλο της στο εξήντα πέντε. Παρόλα αυτά, η Γκουαρανί δεν παράτησε το ματς, μειώνοντας αρχικά με πέναλτι του Τζιοβάνι Αουγκούστο στο ογδόντα, έχοντας μάλιστα στην συνέχεια δύο ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Μία νίκη, το 1-0 που προαναφέρθηκε με τη νεοφώτιστη Κρισιούμα και τρεις λευκές ισοπαλίες, με τις Σπορτ Ρεσίφε, Πόντε Πρέτα και Βάσκο, ο απολογισμός της Γκουαρανί σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα στο «Μπρίνκο Ντε Ούρο».

Στην αντίπερα όχθη, δύο συνεχόμενες εντός έδρας λευκές ισοπαλίες για την Βίλα Νόβα στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με πρώτη εξ αυτών με την Σαπεκοένσε και ακολούθως με την Γκρέμιο. Κυρίαρχος η Γκρέμιο στο μεγαλύτερο μέρος του μεταξύ τους ματς, αδυνατώντας όμως να μετουσιώσει σε κάποιο ή κάποια τέρματα, τόσο την υπεροχή της όσο και τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ικανοποιημένη φυσικά, τουλάχιστον βάσει εικόνας, η Βίλα Νόβα με τη μοιρασιά των βαθμών, με άξιο αναφοράς πάντως, πως στις δύο φορές που πέρασε την σέντρα, λίγο έλειψε να «τιμωρήσει» την σπουδαία αντίπαλο της. Δύο ισοπαλίες (Βάσκο 1-1, Λοντρίνα 2-2) και ισάριθμες ήττες (Ιτουάνο 1-3, Σαμπάιο Κορέια 0-2) για την Βίλα Νόβα, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από την Γκοϊανία.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Γκουαρανί, δύο για την Βίλα Νόβα και τρεις ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπρίνκο Ντε Ούρο» της Καμπίνας, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Μία οριακή νίκη για την Γκουαρανί στο γήπεδο της και τρεις λευκές ισοπαλίες, με επιτυχία όμως όσο παράξενο και αν ακούγεται πως διατήρησε το μηδέν στο ντέρμπι μίσους με την συμπολίτισσα Πόντε Πρέτα και με δύο εκ των φαβορί της ανόδου, την Σπορτ Ρεσίφε και την Βάσκο. Τα παραπάνω βέβαια μπορεί για κάποιους να μην είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν «άσο» στο σημερινό ντέρμπι παραμονής, αλλά θα πάρω το ρίσκο, ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και στο ότι η Βίλα Νόβα δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Εκτίμηση:  1

(Visited 313 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x