Roland Garros

Roland Garros: Ραφαέλ Ναδάλ-Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Roland Garros: Ραφαέλ Ναδάλ-Αλεξάντερ Ζβέρεφ
Spread the love

Ράφα Ναδάλ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ έρχονται αντιμέτωποι στη ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός με στόχο τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Ο Ναδάλ κλείνει σήμερα τα 36 του χρόνια και σίγουρα θέλει να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, να βρεθεί για 14η φορά στον τελικό της διοργάνωσης, Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε στα προημιτελικά του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 σετ (6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4) μετά από 4 ώρες και 11 λεπτά και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί του τουρνουά, οδεύοντας προς την κατάκτηση του 22ου Grand Slam.

Από την άλλη πλευρά, ο Ζβέρεφ μετά την ήττα πέρυσι στον ημιτελικό από τον Στέφανο Τσιτσιπά, θέλει να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τελικό του Παρισιού και δεύτερη συνολικά σε Grand Slam μετά από εκείνη στο US Open του 2020. Ο 25χρονος Γερμανός τενίστας, Νο 3 στον κόσμο, κατάφερε να βάλει φρένο στην τρομερή πορεία του Αλκαράθ επικρατώντας με 6-4, 6-4, 4-6, 7-6(7).

Head to head: Αυτή θα είναι η 10η φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες, με το h2h να είναι στο 6-3 υπέρ του Ναδάλ. Τελευταία φορά έπαιξαν το 2021 στη Ρώμη και ο Ισπανός,Νο5 στη παγκόσμια κατάταξη, είχε κερδίσει με 2-0 σετ (6-3,6-4).

Πρόταση: Νικητής Ράφα Ναδάλ/Ναδάλ να κερδίσει το 1ο σετ

(Visited 99 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x