Roland Garros

Roland Garros:Ίγκα Σφιόντεκ-Κόκο Γκοφ

Roland Garros:Ίγκα Σφιόντεκ-Κόκο Γκοφ
Spread the love

Ίγκα Σφιόντεκ και Κόκο Γκοφ θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό του Παρισιού με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του γαλλικού γκραν σλαμ.

H Ίγκα Σφιόντεκ, που προχωρά ακάθεκτη προς το δεύτερο τίτλο της στο Roland Garros, καθώς ούτε η Ντάρια Κασάτκινα στάθηκε ικανή να της βάλει δύσκολα. Η Πολωνή επιβλήθηκε 6-2, 6-1 της Ρωσίδας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του γαλλικού γκραν σλαμ, συμπλήρωσε 34 διαδοχικές νίκες στο Tour και προκρίθηκε στον 2ο Major τελικό της καριέρας της. Αν η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο κατακτήσει το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός, τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Βίνους Ουίλιαμς με 35 σερί νίκες στο Tour και θα κατακτήσει τον 6ο σερί τίτλο της για φέτος. Η Σφιόντεκ την τελευταία τριετία στο Παρίσι έχει γνωρίσει μόνο μία ήττα, εκείνη από τη Μαρία Σάκκαρη στον περσινό προημιτελικό.

Τον δρόμο της για το τρόπαιο θα προσπαθήσει να «φράξει» η Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ, η οποία ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Ιταλίδας, Μαρτίνα Τρεβιζάν με 2-0 σετ, 6-3, 6-1 μετά από 89 λεπτά. H 18χρονη Αμερικανίδα έγινε η νεότερη φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν εδώ και 21 χρόνια. Η Γκοφ, η οποία δεν έχει χάσει ακόμη σετ στο τουρνουά είναι και η νεότερη φιναλίστ σε οποιοδήποτε Grand Slam εδώ και 18 χρόνια.

Head to head: Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι δυο τενίστριες θα τεθούν αντιμέτωπες. Η Σφιόντεκ είχε επικρατήσει στις προηγούμενες δυο και μάλιστα με straight sets.

Πρόταση:Νικήτρια Σφιόντεκ με 2-1 σετ

 

(Visited 80 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x