ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μπουκαραμάνγκα – Ατλέτικο Νασιονάλ

Κολομβία: Μπουκαραμάνγκα – Ατλέτικο Νασιονάλ
Spread the love

Στο «Αλφόνσο Λόπες» της Μπουκαραμάνγκα, το ματς ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την κυπελλούχο Κολομβίας, Ατλέτικο Νασιονάλ, το οποίο ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου των πλέι οφ του πρωταθλήματος Απερτούρα.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις οκτώ πρώτες θέσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Ο 1ος όμιλος αποτελείται από τις Μιγιονάριος, Ατλέτικο Νασιονάλ, Τζούνιορ και Μπουκαραμάνγκα και ο 2ος από τις Μεντεγίν, Λα Εκιδάδ, Ντεπόρτες Τολίμα και Ενβιγκάδο, με την πρόκριση στον τελικό στις νικήτριες αυτών. Στην 1η θέση του 1ου ομίλου μετά την ολοκλήρωση τριών αγωνιστικών η κυπελλούχος Κολομβίας, Ατλέτικο Νασιονάλ, με πέντε βαθμούς, ένας λιγότερος τόσο για τη Μιγιονάριος όσο και την Τζούνιορ, ενώ στην 4η με τρεις η Μπουκαραμάνγκα. Άξιο αναφοράς, πως σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπερτερεί η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα.

Μεγάλη κερδισμένη της προηγούμενης αγωνιστικής η Ατλέτικο Νασιονάλ, καθώς η κυπελλούχος Κολομβίας με το επιβλητικό 4-1 στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν σε βάρος της σημερινής της αντιπάλου, εκμεταλλεύτηκε το 2-1 της Τζούνιορ στη Μπαρανκίγια με τη Μιγιονάριος και πέρασε στην 1η θέση. Μπροστά στο σκορ η Ατλέτικο Νασιονάλ στο επτά, με την «απάντηση» της Μπουκαραμάνγκα όμως στο δέκατο πέμπτο λεπτό. Με παίκτη λιγότερο πάντως η Μπουκαραμάνγκα στο σαράντα τέσσερα, εξέλιξη καθοριστική για το ματς, καθώς η Ατλέτικο Νασιονάλ όχι μόνο πήρε και πάλι το προβάδισμα ένα λεπτό αργότερα, αλλά «καθάρισε» ουσιαστικά με το τρίτο της τέρμα, με την έναρξη σχεδόν του δεύτερου ημιχρόνου (47΄).

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μπουκαραμάνγκα, τέσσερις για την Ατλέτικο Νασιονάλ και δύο ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλφόνσο Λόπες».

Πολύ σκληρός αντίπαλος για οποιονδήποτε η Μπουκαραμάνγκα στο γήπεδο της και δεδομένο πως θα ζορίσει αρκετά σήμερα την Ατλέτικο Νασιονάλ. Παρόλα αυτά, εκτίμηση μου, πως η κυπελλούχος Κολομβίας μπορεί έστω και με κυνικό τρόπο να πάρει το πολύτιμο τρίποντο και να πάει με πλεονέκτημα την επόμενη (προτελευταία) αγωνιστική στη Μπογκοτά για τον «τελικό» της 1ης θέσης κόντρα στη Μιγιονάριος.

Εκτίμηση:  2

(Visited 332 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x