ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φορταλέζα – Ατλέτικο Παραναένσε

Βραζιλία: Φορταλέζα – Ατλέτικο Παραναένσε
Spread the love

Το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, ε την ομώνυμη ομάδα ουραγό στον βαθμολογικό πίνακα, ψάχνοντας, χωρίς υπερβολή μια ανάσα, την στιγμή που με τρίποντο η φορμαρισμένη Ατλέτικο Παραναένσε θα βρεθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Αποτυχία σίγουρα για την Φορταλέζα το 1-1 της περασμένη εβδομάδας στο «Καστελάο» με την Γκοϊάς, όχι μόνο γιατί δεν κατάφερε να σπάσει το ρόδι στο γήπεδο της στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και γιατί έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς από ένα αντίπαλο με τον ίδιο ακριβώς στόχο. Πέρα από τα παραπάνω, πέταξε ουσιαστικά στα σκουπίδια την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς είχε προηγηθεί το σπουδαίο 2-1 στο «Μαρακανά» σε βάρος της Φλαμένγκο. Επιτυχία πάντως εκτός συνόρων και αυτό που ίσως την έχει αποπροσανατολίσει, το ότι προκρίθηκε στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Φορταλέζα, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα στο «Καστελάο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, ένα ακόμα τρίποντο για την Ατλέτικο Παραναένσε, το τρίτο για την ομάδα του 73χρονου Λουίς Φελίπε Σκολάρι στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, καθώς επικράτησε 3-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ζουβεντούδε. Ένα ματς, στο οποίο η τρομερά αποτελεσματική Ατλέτικο Παραναένσε «τιμώρησε» με τρία τέρματα την φλυαρία και την αστοχία των γηπεδούχων, όντας πλέον στην 5η θέση και το -5 από την κορυφή, έχοντας όμως και ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Κορίνθιανς. Πέρα από τα παραπάνω, πρόκριση για την κάτοχο του Σουνταμερικάνα και στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, εκεί όπου στο τέλος του μήνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λιμπερτάδ (Παραγουάη). Δύο νίκες και τρεις ήττες για την Ατλέτικο Παραναένσε, σε πέντε ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από την «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα», ενώ τιμωρημένοι για σήμερα ο στόπερ Πέδρο Ενρίκε και ο επιθετικός Πάμπλο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Φορταλέζα, μία για την Ατλέτικο Παραναένσε και μία ισοπαλία, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Καστελάο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Μεγάλη η πίεση στην Φορταλέζα, τόσο για να σπάσει το ρόδι στο «Καστελάο», όσο και γιατί έχει εδραιωθεί στην επικίνδυνη ζώνη και αδικαιολόγητος κατά την άποψη μου ο τίτλος, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, του φαβορί. Σε καλή κατάσταση η αποτελεσματική και κυνική σε ορισμένες περιπτώσεις Ατλέτικο Παραναένσε, εκτιμώντας πως μπορεί να μείνει αλώβητη σήμερα στην Φορταλέζα. Προκλητικές σίγουρα οι τιμές του «διπλού» κοντά στο 4.00, ενώ για τους μη τολμηρούς δεκτή και η κάλυψη.

Εκτίμηση:  X2

 

(Visited 229 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x