ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Σάο Πάολο – Παλμέιρας    

Βραζιλία: Σάο Πάολο – Παλμέιρας    
Spread the love

Το ντέρμπι μίσους στο «Μορουμπί», αυτό που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στο Μπραζιλεϊράο, με την Σάο Πάολο να ψάχνει το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να κάνει άλμα στην πρώτη τετράδα, την στιγμή πάντως που με θετικό αποτέλεσμα η Παλμέιρας θα μείνει μόνη στην κορυφή.

Πισωγύρισμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την Σάο Πάολο το 0-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στο Ρίο από τη Μποταφόγκο, καθώς όχι μόνο έμεινε επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή, την στιγμή που έδειχνε πως καλύπτει την διαφορά, αλλά και γιατί έχασε από ένα αντίπαλο που ερχόταν από μεγάλο αρνητικό σερί. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο συγκεκριμένο ματς,  περισσότερες πάντως και πιο σημαντικές για τη Μποταφόγκο, η οποία άνοιξε το σκορ στο εξηκοστό πρώτο λεπτό και η οποία κατάφερε στην συνέχεια να κρατήσει το πολύτιμο για αυτή τρίποντο. Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία για την Σάο Πάολο σε πέντε ματς στο Μπραζιλεϊράο στο «Μορουμπί», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στην αντίπερα όχθη, 4-2 φιλοξενώντας την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, σε ένα ματς μάλιστα στο οποίο η Παλμέιρας μετά το 0-1 της ομάδας της Γκοϊανίας στο είκοσι οκτώ, κατάφερε να πετύχει τέσσερα τέρματα σε διάστημα τριών λεπτών στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (42΄-45΄). Πέρα από τα παραπάνω όμως, η Παλμέιρας συνεχίζει ένα εντυπωσιακό σερί, καθώς παραμένει αήττητη για 18 συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Λιμπερταδόρες), μετά τη μοναδική της ήττα, το εντός 2-3 στην πρεμιέρα του Μπραζιλεϊράο από την Σεαρά. Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες για την «βερντάο», σε πέντε ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το «Αλιάνζ Πάρκε», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού Κλάσικο.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Σάο Πάολο, τέσσερις για την Παλμέιρας και οκτώ ισοπαλίες, στις 19 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μορουμπί», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, Κόπα Λιμπερταδόρες, τοπικό πρωτάθλημα Παουλίστα).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, από την στιγμή που μιλάμε για Κλάσικο ανάμεσα στην αήττητη στο «Μορουμπί», Σάο Πάολο και την φορμαρισμένη Παλμέιρας.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 336 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x