ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Αβαΐ – Παλμέιρας   

Βραζιλία: Αβαΐ – Παλμέιρας   
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ρεσακάντα» της Φλοριανόπολις, με τη νεοφώτιστη και τοπική Αβαΐ στο +3, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, από την επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που με νίκη η πρωτοπόρος Παλμέιρας θα βρεθεί στο +5 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα, συμπολίτισσα Κορίνθιανς.

Ήττα με 0-2 για την Αβαΐ  την προηγούμενη αγωνιστική από την Φλουμινένσε στο «Μαρακανά», με θετικό πάντως για την ομάδα της Φλοριανόπολις το +3 που προαναφέρθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Πίσω στο σκορ η Αβαΐ στο ματς στο «Μαρακανά» στο πέμπτο μόλις λεπτό, ενώ σημαντικές ευκαιρίες στην συνέχεια και από τις δύο πλευρές, περισσότερες όμως για την Φλουμινένσε, η οποία είχε και δύο οριζόντια δοκάρια. Οριστικό τέλος πάντως στο ματς στο εβδομήντα πέντε, με το δεύτερο τέρμα της Φλουμινένσε. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Αβαΐ, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο «Ρεσακάντα», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, σπουδαίο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο εκτός έδρας ντέρμπι με την συμπολίτισσα Σάο Πάολο, με το οποίο η Παλμέιρας όχι μόνο διατηρήθηκε στην κορυφή, αλλά πανηγύρισε ταυτόχρονα το τέταρτο της συνεχόμενο τρίποντο στο Μπραζιλεϊράο. Μία ήττα άλλωστε στο φετινό πρωτάθλημα, το 2-3 της πρεμιέρας φιλοξενώντας την Σεαρά, με την Παλμέιρας αήττητη από τότε για 12 συνεχόμενες αγωνιστικές. Πίσω στο σκορ η Παλμέιρας στο ντέρμπι με την Σάο Πάολο στο είκοσι, με την «βερντάο» όμως, όχι μόνο να ισοφαρίζει στο ενενήντα, αλλά να «παγώνει» το «Μορουμπί» στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η σπουδαία της αντίπαλος πάντως, κατάφερε να πάρει το αίμα της πίσω λίγες μέρες αργότερα, καθώς επικράτησε 1-0 μεσοβδόμαδα στο «Μορουμπί», στην δεύτερη συνεχόμενη μονομαχία τους, την φορά αυτή για την φάση των «16» του κυπέλλου. Τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες για την Παλμέιρας, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Ντανίλο. Άξιο αναφοράς, πως ακολουθεί μεσοβδόμαδα για την Παλμέιρας, ο πρώτος της «εμφύλιος» της Βραζιλίας με την Ατλέτικο Παραναένσε, για την φάση των «16» του Κόπα Λιμερταδόρες.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Αβαΐ και τέσσερις για την Παλμέιρας, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ρεσακάντα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Σε πολύ καλή κατάσταση η Παλμέιρας, κάτι που δεν αλλάζει από την ήττα στο ντέρμπι του κυπέλλου στην έδρα της Σάο Πάολο και σε ρόλο φαβορί στο σετ των τιμών. Παρ΄ όλα αυτά, η Αβαΐ δεν είναι εύκολος αντίπαλος στο «Ρεσακάντα» και είναι ομάδα γενικότερα που δημιουργεί φάσεις και σκοράρει, αλλά και παίζει με θράσος κόντρα στους «μεγάλους» και με άγνοια κινδύνου.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 357 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x