ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κορίνθιανς – Μπόκα Τζούνιορς

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κορίνθιανς – Μπόκα Τζούνιορς
Spread the love

Στη «Νέο Κίμικα Αρένα» του Σάο Πάολο, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Κορίνθιανς και τη Μπόκα Τζούνιορς για την φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο ιστορικό «Μπομπονέρα».

Αξίζει να τονιστεί, πως στην φάση των «16» δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Χαρακτηριστικό επίσης, πως οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην φάση των ομίλων και πιο συγκεκριμένα στον 5ο, εκεί όπου η Μπόκα Τζούνιορς τερμάτισε στην 1η θέση με 10 βαθμούς και η Κορίνθιανς στην 2η με ένα λιγότερο, πανηγυρίζοντας την πρόκριση σε βάρος της Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) και της Όλγουεϊς Ρέντι (Βολιβία).

Εντός συνόρων, από δύο συνεχόμενα ντέρμπι στη «Νέο Κίμικα Αρένα» με την Σάντος η Κορίνθιανς, σε διαφορετικές διοργανώσεις, με την «τιμάο» να επικρατεί με το εμφατικό 4-0 στην πρώτη εξ αυτών στην φάση των «16» του κυπέλλου, ενώ 0-0 σε αυτό του πρωταθλήματος την Κυριακή που μας πέρασε. Ένα αποτέλεσμα, με το οποίο διατηρήθηκε μεν στην 2η θέση, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση της από την κορυφή, καθώς παρέμεινε στο -3 από την πρωτοπόρο και συμπολίτισσα Παλμέιρας. Στην αντίπερα όχθη, νικήτρια της Λίγκα Προφεσιονάλ η Μπόκα Τζούνιορς, καθώς επικράτησε 3-0 στον τελικό της Τίγκρε, ενώ στην 4η θέση και το -4 από την κορυφή στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες και δύο ήττες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Οδυνηρό πάντως το 1-2 της Παρασκευής που μας πέρασε στο «Μπομπονέρα» από την Ουνιόν, καθώς είδε την ομάδα της Σάντα Φε να βρίσκει δίχτυα με πέναλτι στο δέκατο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κορίνθιας και ισάριθμες ισοπαλίες, σε τέσσερα ματς φιλοξενώντας τη Μπόκα Τζούνιορς. Χαρακτηριστικό, πως οι δύο νίκες της ήταν με 2-0, στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2012 και στην φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης και οι ισοπαλίες με 1-1, στους «16» της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής τόσο το 1991 όσο και το 2013.

Ο παράγοντας έδρα αλλά και η προϊστορία, όσο παράξενο και αν ακούγεται, δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Κορίνθιανς. Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δε μπορείς να πας εύκολα κόντρα μία ομάδα σαν τη Μπόκα Τζούνιορς, ανεξάρτητα της κατάστασης που βρίσκεται.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 308 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x