TENNIS Wimbledon

Wimbledon:Νικ Κύργιος – Στέφανος Τσιτσιπάς

Wimbledon:Νικ Κύργιος – Στέφανος Τσιτσιπάς
Spread the love

Μετά από 17 ημέρες ο Στέφανος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νικ Κύργιο στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον, με φόντο την πρόκριση στους «16» του κορυφαίου τουρνουά τένις που διεξάγεται σε γρασίδι. Οι δύο τενίστες είχαν συναντηθεί στο Χάλε πριν από δύο εβδομάδες όμως τώρα η αναμέτρησή τους θα γίνει στα πλαίσια ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νικ Κύργιος έκανε έναν υποδειγματικό αγώνα στον προηγούμενο γύρο και κατάφερε να επικρατήσει του Φιλίπ Κραϊνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται 9 νούμερα πιο πάνω στην παγκόσμια βαθμολογία. Ο Ελληνο-Αυστραλός τενίστας έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-1) καθώς επιβλήθηκε του Σέρβου αντιπάλου του σε μόλις 85 λεπτά.

Μετά τον τραυματισμό και την απουσία του από τα κορτ, ο Κύργιος έχει βρει έναν πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και δείχνει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει αρκετά ψηλά.

Απέναντί του όμως θα βρει τον Έλληνα άσσο, Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος νίκησε τον Τζόρνταν Τόμπσον με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 7-5) σε έναν αγώνα που κράτησε λίγο παραπάνω από δύο ώρες.

Μετά τον τίτλο που κατέκτησε στο τουρνουά της Μαγιόρκα, ο Τσιτσιπάς κέρδισε στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, στοχεύοντας πλέον να πάρει την πρόκριση στους «16» του Βρετανικού Γκραν Σλαμ.

Μπορεί η διαφορά τους στην παγκόσμια κατάταξη να είναι πολύ μεγάλη (Νο. 5 ο Τσιτσιπάς και Νο. 40 ο Κύργιος) όμως στο τένις οι αριθμοί αυτοί δεν λαμβάνονται υπόψιν όταν το επίπεδο, η εμπειρία και η δυναμικότητα των αθλητών είναι τόσο μεγάλη.

Head to head: Οι δύο τενίστες τέθηκαν αντιμέτωποι πριν από δύο εβδομάδες στο Χάλε, όπου ο Έλληνας ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-5, 2-6, 4-6), ενώ στο παρελθόν συνολικά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 4 φορές με τον Κύργιο να επικρατεί τις τρεις.

Πρόταση: Νικητής Στέφανος Τσιτσιπάς

(Visited 104 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x