ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Ιτουάνο – Κρισιούμα  

Βραζιλία Β΄: Ιτουάνο – Κρισιούμα  
Spread the love

Ντέρμπι νεοφώτιστων στο «Νοβέλι Τζούνιορ» του Ιτού, με την τοπική Ιτουάνο, οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης και την Κρισιούμα με τέσσερις βαθμούς στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές και με στόχο φυσικά να δώσει συνέχεια στο μικρό αήττητο σερί.

Τρεις συνεχόμενοι εκτός έδρας αγώνες για την Ιτουάνο, στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών, για την ομάδα του Ιτού την βαθμολογική της συγκομιδή, καθώς μάζεψε επτά βαθμούς και βρέθηκε στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Επικράτηση με 1-0 αρχικά σε βάρος της Μπρούσκε, 1-1 ακολούθως στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό με την Κλαμπ Ρεγκάτας, ενώ 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μπρίνκο Ντε Ούρο» της Καμπίνας με την τοπική Γκουαρανί. Μπροστά στο σκορ η Ιτουάνο στο ματς στην έδρα της Γκουαρανί στο τριάντα, με εκτός περιοχής σουτ του Ράφαελ Ελίας, με την ομάδα του Ιτού μάλιστα, να είναι καλύτερη και να έχει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στην συνέχεια, μέχρι το 2-0 από τον Νέτο Μπερόλα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, ο απολογισμός της Ιτουάνο σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο «Νοβέλι Τζούνιορ».

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις βαθμοί όπως προαναφέρθηκε για την Κρισιούμα στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με 1-0 αρχικά φιλοξενώντας την ουραγό Βίλα Νόβα, ενώ 1-1 ακολούθως την περασμένη εβδομάδα στο «Αφλίτος» του  Ρεσίφε με την τοπική Ναούτικο. Μπροστά στο σκορ η Κρισιούμα στο ματς στο «Αφλίτος» στο τριάντα δύο, με μία περίτεχνη κεφαλιά του Λέο Κόστα, με την καλύτερη όμως στο πρώτο ημίχρονο Ναούτικο, όχι μόνο να ισοφαρίζει στο σαράντα τρία, αλλά να έχει άστοχο πέναλτι, δύο λεπτά αργότερα. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, με την Κρισιούμα πολύ πιο απειλητική, αδυνατώντας όμως να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε στο τελευταίο ημίωρο του ματς. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, ο απολογισμός της Κρισιούμα σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Εριμπέρτο Ούλσε»

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε τρία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στο «Νοβέλι Τζούνιορ». Πιο συγκεκριμένα, 2-2 το 2019, 3-0 για την Ιτουάνο το 2020, ενώ επικράτηση με 2-0 για την Κρισιούμα το 2021.

Σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα η Ιτουάνο, ενώ αρκετά δύσκολος αντίπαλος στο «σπίτι» της, εκεί βέβαια όπου στηρίζει πολλά για την επίτευξη του βασικού της στόχου, που δεν είναι άλλος από την παραμονή. Παρ’ όλα αυτά, αρκετά δύσκολος αντίπαλος και η Κρισιούμα, η οποία φαίνεται πως έχει ξεπεράσει κάπως το κόμπλεξ προηγούμενων ετών, όπου πόνταρε πολλά στον παράγοντα έδρα και ήταν ανύπαρκτη μακριά από το «Εριμπέρτο Ούλσε». Χαρακτηριστικό άλλωστε, πως πήρε τέσσερις βαθμούς στις δύο πιο πρόσφατες εξόδους της, καθώς πριν το 1-1 που προαναφέρθηκε με τη Ναούτικο στο Ρεσίφε, επέστρεψε από 0-2 στο σπουδαίο 3-2 στο εκτός έδρας μίνι ντέρμπι της πολιτείας της Σάντα Καταρίνα με την Σαπεκοένσε.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.267 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x