ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλαμένγκο – Ντεπόρτες Τολίμα  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλαμένγκο – Ντεπόρτες Τολίμα  
Spread the love

Στο θρυλικό «Μαρακανά» ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για την φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Φλαμένγκο να έχει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, μετά το προ μίας εβδομάδας, υπέρ της 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην Κολομβία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Ντεπόρτες Τολίμα με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Πιο απειλητική η Ντεπόρτες Τολίμα στο πρώτο ματς στην Κολομβία, με την Φλαμένγκο όμως να «καθαρίζει», στη μοναδική της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, με το εκπληκτικό, εκτός περιοχής σουτ του Αντρέας Περέιρα στο δέκατο έβδομο λεπτό.

Κανένα απολύτως πρόβλημα για την Φλαμένγκο στον 8ο όμιλο, με την «Φλα» να παίρνει την 1η θέση με πέντε νίκες και μία ισοπαλία κόντρα στην Ταγέρες (Αργεντινή), την πρωταθλήτρια Χιλής, Κατόλικα και την Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού). Εντός συνόρων, 2-1 το Σάββατο που μας πέρασε στο «Βίλα Μπελμίρο» του Σάο Πάολο σε βάρος της Σάντος, ανεβαίνοντας στην 8η θέση και το -8 από την πρωτοπόρο Παλμέιρας.

Στον αντίποδα, στην 2η θέση του 4ου ομίλου η Ντεπόρτες Τολίμα, ισόβαθμη της Ατλέτικο Μινέιρο, μειονεκτώντας πάντως από την πρωταθλήτρια Βραζιλίας στην διαφορά τερμάτων, παρά το γεγονός πως την κέρδισε 2-1 την τελευταία αγωνιστική στο Μπέλο Οριζόντε. Επιτυχία βέβαια η πρόκριση της στην φάση των «16», ανεξάρτητα του αν καταφέρει σήμερα να πραγματοποιήσει ή όχι την ανατροπή, ενώ πολύ οδυνηρός επίσης ο τρόπος με τον οποίο έχασε τον τίτλο στον τελικό του πρωταθλήματος Απερτούρα από την Ατλέτικο Νασιονάλ. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 1-3 στην πρώτη μονομαχία τους στο Μεντεγίν, με τη Ντεπόρτες Τολίμα να θέλει νίκη με διαφορά δύο τερμάτων στον επαναληπτικό στο γήπεδο της να για διεκδικήσει τον τίτλο στην διαδικασία των πέναλτι, ή τριών και άνω για τη μεγάλη ανατροπή. Προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού, χαμένο πέναλτι αλλά και ευκαιρίες στην επανάληψη, με την «τιμωρία» της, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις να έρχεται στις καθυστερήσεις, εκεί όπου η Ατλέτικο Νασιονάλ μείωσε σε 2-1 και πήρε τον τίτλο.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Φλαμένγκο, μία ισοπαλία και μία ήττα, σε εννέα ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Κολομβίας. Δύο νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, στις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις της στην Βραζιλία. Άξιο αναφοράς πάντως, πως και οι δύο νίκες ήρθαν φέτος στην φάση των ομίλων, καθώς επικράτησε στο Μπέλο Οριζόντε 3-2 της Αμέρικα Μινέιρο και 2-1 της πρωταθλήτριας Βραζιλίας, Ατλέτικο Μινέιρο.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού επαναληπτικού για την Φλαμένγκο, σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά απέναντι στην σκληροτράχηλη και επικίνδυνη Ντεπόρτες Τολίμα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.244 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x