ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σάο Πάολο – Κατόλικα

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σάο Πάολο – Κατόλικα
Spread the love

Τυπικής διαδικασίας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο επαναληπτικός των δύο ομάδων στο ιστορικό «Μορουμπί» για την φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα, μετά το προ μίας εβδομάδας, επιβλητικό 4-2 της Σάο Πάολο στο «Σαν Κάρλος Ντε Αποκίντο», την έδρα της πρωταθλήτριας Χιλής, Κατόλικα.

Αξίζει να τονιστεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης σήμερα της Κατόλικα με οποιοδήποτε σκορ, αλλά με δύο τέρματα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Προβάδισμα τριών τερμάτων για την Σάο Πάολο στο τεσσαρακοστό λεπτό στο πρώτο ματς, με την Κατόλικα πάντως να μειώνει με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (47΄), προσπαθώντας φυσικά να αλλάξει τα δεδομένα. Το τέταρτο γκολ πάντως της Σάο Πάολο στο εξήντα τρία της έκοψε τα πόδια, με το μόνο που κατάφερε η πρωταθλήτρια Χιλής, απλά να διαμορφώσει το τελικό 2-4, πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Κανένα απολύτως πρόβλημα για την Σάο Πάολο στον 4ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς η ομάδα του 49χρονου Ροζέριο Σένι επιβεβαίωσε με πέντε νίκες και μία ισοπαλία τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Έβερτον Ντε Βίνα (Χιλή), την Αγιακούτσο (Περού) και την Βίλστερμαν (Βολιβία). Εντός συνόρων επίσης, στην 7η θέση και το -7 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Παλμέιρας, μετά το 2-1 της Κυριακής που μας πέρασε στην έδρα της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Στην αντίπερα όχθη, σε ρηχά νερά η Κατόλικα στον 8ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την 3η θέση και τον «υποβιβασμό» ή την συνέχεια αν προτιμάτε στην φάση των «16» του Σουνταμερικάνα να είναι παρηγοριά για την πρωταθλήτρια Χιλής, που βρέθηκε στο -12 από την Φλαμένγκο και το -7 από την Ταγέρες. Κάτι ανάλογο και εντός συνόρων, καθώς βρίσκεται στην 8η θέση και το -8 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Κόλο Κόλο, δείχνοντας πως πολύ δύσκολα θα πανηγυρίσει το πέμπτο της συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το τέταρτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στο «Μορουμπί», μετά το εντυπωσιακό 5-1 της Σάο Πάολο το 1993, στον τελικό τότε του Κόπα Λιμπερταδόρες και τις ισοπαλίες που ακολούθησαν το 2012 (0-0) και το 2013 (1-1).

Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, ψάχνοντας κάτι ελκυστικό, κρατώντας ταυτόχρονα επιφυλακτική στάση, καθώς το σκορ του πρώτου ματς δίνει περιθώριο μικρού λάθους στην Σάο Πάολο, αλλά και γιατί η Κατόλικα λογικά θα ρισκάρει.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.088 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x