ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Γκοϊάς – Ατλέτικο Παραναένσε

Βραζιλία: Γκοϊάς – Ατλέτικο Παραναένσε
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στην Γκοϊανία, με την τοπική Γκοϊάς στην επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα, την στιγμή που με τρίποντο η Ατλέτικο Παραναένσε με τρίποντο θα βρεθεί στην κορυφή, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Ήττα με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο Μπέλο Οριζόντε από την τοπική Αμέρικα Μινέιρο, με την Γκοϊάς πλέον στην επικίνδυνη ζώνω του βαθμολογικού πίνακα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο συγκεκριμένο ματς, περισσότερες πάντως και πιο σημαντικές για την Αμέρικα Μινέιρο, η οποία βρήκε τελικά το δρόμο για τα δίχτυα στο πεντηκοστό ένατο λεπτό και η οποία έχει λίγο πριν το φινάλε, ένα οριζόντιο δοκάρι. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για την Γκοϊάς, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στην Γκοϊανία, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Άξιο αναφοράς, πως πολύ πιθανό να υπάρχουν κάποιες αλλαγές, καθώς ακολουθεί μεσοβδόμαδα για την Γκοϊάς, ο εντός έδρας επαναληπτικός με τη «μισητή» συμπολίτισσα Ατλέτικο Γκοϊανιένσε για την φάση των «16» του κυπέλλου, με τις δύο ομάδες με ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι.

Στην αντίπερα όχθη, σπουδαίο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Παλμέιρας, με την κυνική και με rotation στο συγκεκριμένο ματς Ατλέτικο Παραναένσε, όχι μόνο να «τιμωρεί» στην κόντρα την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αλλά να βρίσκεται πλέον στο -2 μόλις από την «βερντάο» και την κορυφή. Ισοπαλία με 1-1 ακολούθως στην Παραγουάη με τη Λιμπερτάδ, με την Ατλέτικο Παραναένσε να «σκοτώνει», χωρίς υπερβολή, την αντίπαλο της ισοφαρίζοντας στο ενενήντα, καθώς με το αποτέλεσμα αυτό, πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, συνάρτηση του υπέρ της 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο γήπεδο της. Αήττητη επίσης η ομάδα του 73χρονου Λουίς Φελίπε Σκολάρι, μετά και το 1-1 με τη Λιμπερτάδ, για 14 συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες για την Ατλέτικο Παραναένσε, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα μακριά από την «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Πολύ πιθανό πάντως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές και λόγω του γεμάτου προγράμματος, αλλά και γιατί ακολουθεί ο εντός έδρας επαναληπτικός με την 2ης κατηγορίας Μπαΐα για την φάση των «16» του κυπέλλου, στον οποίο η Ατλέτικο Παραναένσε θα υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1 του πρώτου ματς στο Σαλβαντόρ.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Γκοϊάς και μία για την Ατλέτικο Παραναένσε, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία.

Η αλήθεια είναι, πως η Γκοϊάς δεν είναι εύκολος αντίπαλος στην Γκοϊανία, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα. Παρ’ όλα αυτά, πολύ φορμαρισμένη και κυνική σε ορισμένες περιπτώσεις η κάτοχος του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ατλέτικο Παραναένσε, ικανή να περάσει σήμερα από την Γκοϊανία. Επιπλέον, σε τιμές άνω του 2,60 το «διπλό», το οποίο βάσει των παραπάνω αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.820 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x