ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Κρουζέιρο – Μπαΐα     

Βραζιλία Β΄: Κρουζέιρο – Μπαΐα     
Spread the love

Ντέρμπι τετράδας στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε, με την πρωτοπόρο Κρουζέιρο να φιλοξενεί την 3η στον βαθμολογικό πίνακα Μπαΐα, έχοντας στόχο την διατήρηση του εντός έδρας απόλυτου.

Ισοπαλία με 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική για την Κρουζέιρο στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό με την τοπική CSA, με αυτή την απώλεια βαθμών όμως να μην προβληματίζει την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε, από την στιγμή που έχει «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Βάσκο και φυσικά το περιθώριο κάποιου στραβοπατήματος. Μπροστά στο σκορ η Κρουζέιρο στο ματς με την CSA στο δέκατο τέταρτο λεπτό, με κοντινή κεφαλιά του Ενρίκε, το 1-1 από την αντίπαλο της στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με το σκορ στην συνέχεια να μην αλλάζει παρά τις προσπάθειες και τις ευκαιρίες των δύο ομάδων. Εννέα νίκες για την Κρουζέιρο, σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του ντέρμπι με τη Μπαΐα.

Στον αντίποδα, κάτι ανάλογο και για τη Μπαΐα και το 1-1 φιλοξενώντας την Κλαμπ Ρεγκάτας, καθώς ενώ το αποτέλεσμα αυτό ενώ είναι θεωρητικά αποτυχία, δεν προβληματίζει, τουλάχιστον προς ώρας, την ομάδα του Σαλβαντόρ, από την στιγμή που υπάρχει «μαξιλαράκι» ασφαλείας από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την τετράδα. Κυρίαρχος η Μπαΐα στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Κλαμπ Ρεγκάτας, στο οποίο είχε σπουδαίες ευκαιρίες και ένα δοκάρι, πριν το 1-0 από το πέναλτι του Μούγκνι στο τεσσαρακοστό λεπτό. Παρ’ όλα αυτά, αδικαιολόγητη η καθίζηση της στον δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας την ευκαιρία στην Κλαμπ Ρεγκάτας να γίνει απειλητική και να έχει από την πλευρά της ένα οριζόντιο δοκάρι, πριν «παγώσει» την «Αρένα Φόντε Νόβα» στο ογδόντα τρία. Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για τη Μπαΐα, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Σαλβαντόρ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του ντέρμπι με την Κρουζέιρο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Κρουζέιρο, μία για τη Μπαΐα και δύο ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε.

Κάτι παραπάνω από δεδομένη η άνοδος για την Κρουζέιρο, από την στιγμή που βρίσκεται στο +4 από τις ομάδες που βρίσκονται εκτός της πρώτης τετράδας. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου πως έχει κίνητρο στο ντέρμπι, θέλοντας τη νίκη για να εδραιωθεί στην πρωτιά, για να διατηρήσει το απόλυτο, αλλά πολύ πιθανό και για να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για το 0-2 από τη Μπαΐα στον 1ο γύρο στο Σαλβαντόρ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.378 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x