ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ταγέρες – Ουνιόν Σάντα Φε  

Αργεντινή: Ταγέρες – Ουνιόν Σάντα Φε  
Spread the love

Στο «Μάριο Κέμπες» της Κόρδοβα το συγκεκριμένο ματς,  με την τοπική Ταγέρες χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και με το μυαλό και στον προημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Βέλεζ, την στιγμή που με νίκη η Ουνιόν Σάντα Φε θα διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή.

Τέσσερις βαθμοί για την Ταγέρες στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, καθώς επικράτησε 1-0 αρχικά φιλοξενώντας τη Μπάνφιλντ, ενώ 1-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Σαν Λορέντζο. Πικρή γεύση πάντως από αυτό το 1-1, καθώς βρέθηκε νωρίς μπροστά στο σκορ και δέχθηκε την ισοφάριση, παίζοντας με παίκτη λιγότερο από την εκπνοή σχεδόν του πρώτου ημιχρόνου (42΄), στο ενενήντα. Χαμένο πέναλτι επίσης για την Σαν Λορέντζο στο τεσσαρακοστό τέταρτο λεπτό, ενώ τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Ντίας. Ακολουθεί επίσης, ο πρώτος «εμφύλιος» της Αργεντινής για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες στην έδρα της Βέλεζ, με μεγάλη επιτυχία βέβαια για την Ταγέρες όχι μόνο πως βρίσκεται τόσο μακριά στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, αλλά και γιατί «επιβίωσε» στην φάση των «16» στις μονομαχίες της με την Κολόν.

Στην άλλη πλευρά, επικράτηση με 2-1 για την Ουνιόν  την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Γοδόι Κρουζ, με την ομάδα της Σάντα Φε πλέον στην 5η θέση και το -4 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ατλέτικο Τουκουμάν. Ένα αποτέλεσμα επίσης, που την έφερε, έστω και οριακά, στις θέσεις της ειδικής βαθμολογίας που δίνουν εισιτήρια για το επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα. Πιο απειλητική η Γοδόι Κρουζ στο πρώτο ημίχρονο στο μεταξύ τους ματς, με την Ουνιόν όμως να «τιμωρεί» την αντίπαλο της, στη μοναδική της ουσιαστικά αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, στο τριακοστό τρίτο λεπτό. Με δέκα παίκτες πάντως η Γοδόι Κρουζ με την έναρξη σχεδόν της επανάληψης (49΄), εξέλιξη που άλλαξε δραματικά τα δεδομένα, καθώς η καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο Ουνιόν είχε ευκαιρίες και ένα οριζόντιο δοκάρι πριν το 2-0 στο ενενήντα από τον Ζενόν, ενώ το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Ταγέρες και τρεις ισοπαλίες, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ουνιόν Σάντα Φε.

Δεδομένο πως η Ταγέρες θα θέλει να βελτιώσει την βαθμολογική της εικόνα, αλλά το Κόπα Λιμπερταδόρες και να βρεθεί στα ημιτελικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής είναι μεγάλη πρόκληση. Προκλητικές επίσης οι τιμές που συνοδεύουν το «διπλό», ενώ για τους μη τολμηρούς δεκτή και η κάλυψη.

Εκτίμηση:  X2

Update: Αναβολή στο ματς, λόγω του ότι το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ουνιόν συγκρούστηκε με φορτηγό και υπάρχουν τραυματίες τόσο παίκτες όσο και μέλη της αποστολής της ομάδας της Σάντα Φε.

(Visited 1.121 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x