
Πολύ κρίσιμη βαθμολογικά η 4η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος Απερτούρα στον 1ο όμιλο, καθώς η Ριονέγκρο παίζει ουσιαστικά τα ρέστα της, την στιγμή που η Ατλέτικο Νασιονάλ δίνει μάχη για την 1η θέση του 1ου ομίλου με την Αλιάνσα Πετρολέρα και τη Ντεπορτίβο Πάστο.
Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, οι οκτώ πρώτες ομάδες δημιούργησαν δύο ομίλους, οι νικήτριες των οποίων θα περάσουν στον διπλό τελικό του πρωταθλήματος. Τον 1ο όμιλο απαρτίζουν η Ντεπορτίβο Πάστο, η Ατλέτικο Νασιονάλ, η Αλιάνσα Πετρολέρα και η Ριονέγκρο και τον 2ο η κυπελλούχος Μιγιονάριος, η Μεντεγίν, η νεοφώτιστη Τσικό και η Αμέρικα Κάλι.
Το σημερινό θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, την φορά αυτή στο «Αλμπέρτο Γκρισάλες», μετά το αγχωτικό, αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 1-0 για την Ατλέτικο Νασιονάλ μεσοβδόμαδα, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ, στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν. Μοιρασμένο και με ευκαιρίες εκατέρωθεν το συγκεκριμένο ματς, στο οποίο η πιο τυχερή Ατλέτικο Νασιονάλ βρήκε δίχτυα με το εκτός περιοχής σουτ του Παμπόν στο εικοστό τέταρτο λεπτό και στο οποίο η Ριονέγκρο είχε ένα οριζόντιο δοκάρι λίγο πριν το φινάλε. Πρώτη νίκη στα πλέι οφ για την Ατλέτικο Νασιονάλ, μετά το 1-1 στην έδρα της Ντεπορτίβο Πάστο και το 1-1 φιλοξενώντας την Αλιάνσα Πετρολέρα, ενώ χωρίς τρίποντο η Ριονέγκρο. Στο βαθμολογικό σκέλος, πέντε βαθμοί τόσο για την Ατλέτικο Νασιονάλ όσο και την Αλιάνσα Πετρολέρα, τρεις για τη Ντεπορτίβο Πάστο, ενώ ένας μόλις για την Ριονέγκρο.
Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ριονέγκρο, εννέα για την Ατλέτικο Νασιονάλ και πέντε ισοπαλίες, στις 16 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλμπέρτο Γκρισάλες», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).
Εκτίμηση μου, πως θα πέσουν κορμιά στο γειτονικό αυτό μίνι ντέρμπι, με την Ριονέγκρο να παίζει ουσιαστικά τα ρέστα της, όντας κοντά σε μια αποτυχία, από την στιγμή που τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, ενώ απώλεια βαθμών πολύ πιθανό να κοστίσει στην Ατλέτικο Νασιονάλ.
Εκτίμηση: G/G