
Η 4η αγωνιστική των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την Σκωτία να φιλοξενεί στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης την Γεωργία, ψάχνοντας το τέταρτο της κατά σειρά τρίποντο, με το οποίο θα γίνει ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση.
Να τονιστεί, πως στα τελικά, μαζί με την διοργανώτρια Γερμανία, προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες των δέκα ομίλων. Οι υπόλοιπες τρεις θα είναι από τα προκριματικά πλέι οφ του Nations League. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επίσης, πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς και κατά σειρά στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ και οι περισσότερες νίκες. Στην 1η θέση του 1ου ομίλου με εννέα βαθμούς η Σκωτία, στην 2η με τέσσερις η Γεωργία, τρεις για την Ισπανία, ένας για τη Νορβηγία, ενώ στο μηδέν η Κύπρος. Απαραίτητη σημείωση, πως η Σκωτία και η Νορβηγία έχουν τρία ματς, ενώ η Γεωργία, η Ισπανία και η Κύπρος από δύο.
Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Σκωτίας στα προκριματικά, καθώς μετά το εντός 3-0 της πρεμιέρας με την Κύπρο και το 2-0 της 2ης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ισπανία, ήρθε και το 2-1 του Σαββάτου στο Όσλο, πραγματοποιώντας την ανατροπή μάλιστα με τη Νορβηγία. Πιο απειλητική η Νορβηγία στο μεταξύ τους ματς, ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι στο εξηκοστό πρώτο λεπτό. Με σύμμαχο την τύχη πάντως η Σκωτία, καθώς ο Ντάικς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και σχεδόν από το πουθενά έκανε το 1-1 στο ογδόντα επτά, ενώ ανατροπή δύο λεπτά αργότερα, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους εμβρόντητους Νορβηγούς.
Στην άλλη πλευρά, τέσσερις βαθμοί όπως προαναφέρθηκε για τους Γεωργιανούς, καθώς το 2-1 το Σάββατο που μας πέρασε στην Κύπρο, διαδέχθηκε το 1-1 της πρεμιέρας φιλοξενώντας τη Νορβηγία. Μπροστά στο σκορ η Γεωργία στο ματς στην Κύπρο στο τριάντα, με την «απάντηση» των γηπεδούχων όμως από πέναλτι, εννέα λεπτά αργότερα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο, περισσότερες πάντως για τους Κύπριους που είχαν και δύο οριζόντια δοκάρια, με τους Γεωργιανούς όμως πιο τυχερούς, καθώς «τιμώρησαν» τους γηπεδούχους έξι λεπτά πριν το φινάλε.
Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Σκωτία το 2014, στο μοναδικό ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Γεωργία.
Εντυπωσιακό αναμφίβολα το ξεκίνημα της Σκωτίας, με το 1,40 όμως που την συνοδεύει να μην είναι αντιπροσωπευτικό του βαθμού δυσκολίας του σημερινού ματς, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει απέναντι ένας αντίπαλος που και ανοιχτά παίζει, αλλά δεν έχει και πίεση.
Εκτίμηση: Over 2,5