ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ντεφένσα – Λίγκα Κίτο   

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ντεφένσα – Λίγκα Κίτο   
Spread the love

Στο «Θιουδάδ Ντε Λανούς» του Μπουένος Άιρες, το γήπεδο της Λανούς και όχι στην φυσική έδρα της Ντεφένσα ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τη Λίγκα Κίτο να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 3-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο Εκουαδόρ.

Να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Ντεφένσα με οποιοδήποτε σκορ αλλά με τρία τέρματα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Φορταλέζα, η οποία επικράτησε χθες 2-0 στον «εμφύλιο» της Βραζιλίας της σπουδαίας Κορίνθιανς. Πιο απειλητική, με αρκετές ευκαιρίες και μεγάλο πρωταγωνιστή στο πρώτο ημίχρονο στον ημιτελικό στο Εκουαδόρ η Λίγκα Κίτο, με μεγάλο πρωταγωνιστή μάλιστα με δύο τέρματα τον αγέραστο, 39χρονο διεθνή Περουβιανό επιθετικό Πάολο Γκερέρο, με το 1-0 με κοντινή κεφαλιά στο δέκατο έβδομο λεπτό και το 2-0 στο σαράντα. Τα ηνία του ματς στο δεύτερο ημίχρονο στην συνέχεια στη Ντεφένσα, η οποία όμως ήταν φλύαρη και άστοχη και η οποία «τιμωρήθηκε» δύο λεπτά πριν το φινάλε, με το 3-0 για τη Λίγκα Κίτο με ένα εκπληκτικό, εκτός περιοχής σουτ του αρχηγού της Αργεντινού μέσου Πιόβι, στο ογδόντα οκτώ.

Πρόκριση σε βάρος της Μποταφόγκο για τη Ντεφένσα στα προημιτελικά, η οποία πάντως έχει πολύ δύσκολο έργο πλέον μετά το βαρύ 0-3 του πρώτου ημιτελικού στο Εκουαδόρ. Ισοπαλία με 1-1 αρχικά στο Ρίο, με τη Ντεφένσα ακολούθως να επικρατεί 2-1 της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος της Βραζιλίας στον επαναληπτικό στο Μπουένος Άιρες. Στην αντίπερα όχθη, επιτυχία και μόνο, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Λίγκα Κίτο στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης, η οποία μάλιστα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, από την στιγμή που στα προημιτελικά προκρίθηκε σε βάρος της περσινής φιναλίστ του Κόπα Σουνταμερικάνα και κυπελλούχου πλέον Βραζιλίας, Σάο Πάολο. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 2-1 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ,  ενώ 0-1 στον επαναληπτικό στο Σάο Πάολο, με τη Λίγκα Κίτο όμως να φεύγει με την πρόκριση από το ιστορικό «Μορουμπί» μετά την διαδικασία των πέναλτι.

Προϊστορία: Η δεύτερη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, μετά το 2-1 για τη Λίγκα Κίτο στην φάση των ομίλων του περσινού Κόπα Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση μου, πως η Ντεφένσα μπορεί να πάρει τη νίκη, ανεξάρτητα του αν καταφέρει ή όχι να πραγματοποιήσει την πολύ μεγάλη ανατροπή. Πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στην πρωτεύουσα της Αργεντινής στην φετινή διοργάνωση, εκτιμώντας πως μπορεί σήμερα να διατηρήσει το απόλυτο, έχοντας επικρατήσει κατά σειρά, της Αμέρικα Μινέιρο, της σπουδαίας Πενιαρόλ, της πρωταθλήτριας Κολομβίας, Μιγιονάριος, της Εμελέκ και της Μποταφόγκο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.094 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x