ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μπαΐα – Ιντερνασιονάλ  

Βραζιλία: Μπαΐα – Ιντερνασιονάλ  
Spread the love

Στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαντόρ το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος του Μπραζιλεϊράο, με την τοπική Μπαΐα να φιλοξενεί την Ιντερνασιονάλ. Κοινό σημείο για τις δύο αντιπάλους, πως έρχονται από σπουδαίες νίκες σε βάρος της Γκοϊάς και της Γκρέμιο αντίστοιχα.

Απίστευτο 6-4 την προηγούμενη αγωνιστική στην Γκοϊανία σε ντέρμπι παραμονής με την τοπική Γκοϊάς, με το οποίο η Μπαΐα όχι μόνο βρέθηκε, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης, αλλά έβαλε ταυτόχρονα πλάτη και την αντίπαλο της. Προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Μπαΐα στο τριάντα επτά, με διπλή πάντως «απάντηση» από την Γκοϊάς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Το 3-4 ακολούθως για την Γκοϊάς στο πενήντα, με τη Μπαΐα όμως να συνέρχεται από το σοκ αυτής της προσωρινής ανατροπής, φτάνοντας στο 4-4 στο πενήντα τρία και στο 5-4 στο πενήντα έξι. Ροντέο το τελευταίο ημίωρο, εκεί πάντως όπου οι άμυνες έσφιξαν, με την Γκοϊάς να ρισκάρει για την ισοφάριση και τη Μπαΐα να την «τιμωρεί» με το 6-4 σε μία αντεπίθεση στις καθυστερήσεις.

Στην αντίπερα όχθη, σπουδαίο 3-2 στο εντός έδρας ντέρμπι με τη «μισητή» συμπολίτισσα Γκρέμιο, με το οποίο η Ιντερνασιονάλ όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, αλλά άφησε πίσω της και τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Πόρτο Αλέγκρε από την Φλουμινένσε (1-2) στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στην 12η θέση πλέον του βαθμολογικού πίνακα και με στόχο να διατηρηθεί σε τροχιά Κόπα Σουνταμερικάνα και να μη μπλέξει σε περιπέτειες.

Προϊστορία: Μία νίκη για τη Μπαΐα, πέντε για την Ιντερνασιονάλ και μία ισοπαλία, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Σαλβαντόρ, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Δεδομένο πως η Μπαΐα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, παραμένοντας όμως ευάλωτη και απρόβλεπτη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ιντερνασιονάλ, όντας απρόβλεπτη, με το Κόπα Λιμπερταδόρες πλέον να μην αποτελεί άλλοθι για την βαθμολογική της εικόνα στο Μπραζιλεϊράο. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων να είναι η πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 837 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x