ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Κοριτίμπα – Γκρέμιο  

Βραζιλία: Κοριτίμπα – Γκρέμιο  
Spread the love

Στην τελική του ευθεία το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, με την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα Κοριτίμπα να ψάχνει ένα θαύμα και την Γκρέμιο να παραμείνει στην πρώτη τετράδα και σε τροχιά Κόπα Λιμπερταδόρες.

Να σημειωθεί, πως η πρώτη τετράδα θα βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής η 5η και η 6η του βαθμολογικού πίνακα. Απευθείας επίσης στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και η 11η αυτή την χρονική στιγμή Σάο Πάολο, λόγω του ότι κατέκτησε το κύπελλο, ανεξάρτητα της θέσης που θα τερματίσει στο φινάλε του πρωταθλήματος. Οι ομάδες επίσης από την 7η ως και την 13η θέση πηγαίνουν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες.

Χωρίς πίεση η Κοριτίμπα την προηγούμενη αγωνιστική στο ματς στο Πόρτο Αλέγκρε με την Ιντερνασιονάλ, στο οποίο επικράτησε με 4-3, πανηγυρίζοντας το τρίτο της φετινό «διπλό». Μπροστά στο σκορ στο είκοσι οκτώ, πέναλτι για την Ιντερνασιονάλ και 1-1 στο σαράντα τρία, με την Κοριτίμπα όμως να παίρνει σχεδόν αμέσως και πάλι το προβάδισμα, με μία κεφαλιά του Ματέους Μπιάνκι στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό. Δύο πέναλτι στην συνέχεια του Ρόμπσον «καθάρισαν» το ματς, στο εβδομήντα και το ενενήντα, με την Ιντερνασιονάλ να μειώνει σε 2-3 στο ογδόντα πέντε και 3-4 στο δωδέκατο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στον αντίποδα, δύο συνεχόμενα τρίποντα για την Γκρέμιο, μάλιστα με ισάριθμες ανατροπές, με την ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε στην 4η θέση και το -9 από την κορυφή, έχοντας όμως και ένα αγώνα περισσότερο από την πρωτοπόρο Μποταφόγκο. Επικράτηση με 3-2 αρχικά φιλοξενώντας την Φλαμένγκο, ενώ 4-3 την προηγούμενη αγωνιστική στο Μπέλο Οριζόντε στη μονομαχία της με την τοπική και καταδικασμένη Αμέρικα Μινέιρο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Κοριτίμπα, δύο για την Γκρέμιο και μία ισοπαλία, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Κόουτο Περέιρα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Χωρίς πίεση όπως προαναφέρθηκε η Κοριτίμπα, η οποία ψάχνει ένα θαύμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ απρόβλεπτη και με αρκετά τέρματα στα παιχνίδια της το τελευταίο διάστημα η Γκρέμιο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 908 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x