ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μποταφόγκο – Γκρέμιο

Βραζιλία: Μποταφόγκο – Γκρέμιο
Spread the love

Έξι αγωνιστικές για το φινάλε και τεράστιο ματς στο ουδέτερο «Σάο Ζανουάριο» του Ρίο, την έδρα της Βάσκο, ειδικά μετά τις χθεσινές ήττες της πρωταθλήτριας Παλμέιρας και της Μπραγκαντίνο, καθώς με νίκη η Μποταφόγκο θα βρεθεί μόνη στην κορυφή και με τρίποντο η Γκρέμιο θα ισοβαθμήσει μαζί της και θα έχουμε ένα φινάλε θρίλερ.

Να σημειωθεί, πως η πρώτη τετράδα θα βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής και η 5η αλλά η 6η του βαθμολογικού πίνακα. Απευθείας επίσης στην φάση των ομίλων της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, τόσο η Σάο Πάολο που κατέκτησε το κύπελλο, όσο και η Φλουμινένσε, η νικήτρια του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, ανεξάρτητα της θέσης που θα τερματίσουν. Στο Κόπα Σουνταμερικάνα οι ομάδες από την 7η ως και την 14η θέση, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες.

Σε ρηχά νερά η Μποταφόγκο την περασμένη εβδομάδα στο εκτός έδρας ντέρμπι με την συμπολίτισσα Βάσκο, γνωρίζοντας με το μεταξύ τους 0-1 την τρίτη της συνεχόμενη ήττα, μετά το εντός 0-1 από την Κουιαμπά και το οδυνηρό 3-4 στο «Ενζενιάο» από την πρωταθλήτρια Παλμέιρας. Τρεις ήττες οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στην Παλμέιρας να την πιάσει στην κορυφή και τη Μπραγκαντίνο να βρεθεί στο -1, με τη Μποταφόγκο να δείχνει τάσεις «αυτοχειρίας», καθώς είχε βρεθεί κάποια στιγμή και στο +12 από τους διώκτες της.

Στην άλλη πλευρά, αγχωτικό 1-0 για την Γκρέμιο την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Μπαΐα, με το οποίο η σπουδαία ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε βρέθηκε στο -3 από την κορυφή και την σημερινή της αντίπαλο. Περισσότερες ευκαιρίες και ένα οριζόντιο δοκάρι για τη Μπαΐα στο μεταξύ τους ματς, με την Γκρέμιο όμως πιο τυχερή, φτάνοντας στο 1-0 με ένα κοντινό πλασέ του αρχηγού της Σουάρες στο εβδομηκοστό λεπτό. Αυτή επίσης ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Γκρέμιο, μετά το 3-2 φιλοξενώντας την Φλαμένγκο, το 4-3 στο Μπέλο Οριζόντε σε βάρος της τοπικής Αμέρικα Μινέιρο και το 2-1 στην Κοριτίμπα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Μποταφόγκο, τρεις για την Γκρέμιο και δύο ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Ρίο, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Τεράστιο ματς και για τις δύο ομάδες, καθώς με τρίποντο η Μποταφόγκο θα πάρει ανάσα και θα βρεθεί στο +3, ενώ με νίκη η Γκρέμιο θα ισοβαθμήσει μαζί της αλλά και την πρωταθλήτρια Παλμέιρας στην κορυφή. Τρομερή η πίεση πλέον στη Μποταφόγκο, με το σημερινό ντέρμπι μάλιστα στην έδρα της Βάσκο, έχοντας και άλλο την επόμενη αγωνιστική σε αυτή της Μπραγκαντίνο, αναμένοντας να πέσουν κορμιά κόντρα στην κυνική το τελευταίο διάστημα Γκρέμιο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.005 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x