Εξ αναβολής ματς για τον 3ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, μάλιστα με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με την πρωταθλήτρια Χιλής, Ουατσιπάτο να φιλοξενεί την Γκρέμιο.
Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες αυτών. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση θα δώσουν αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ αν προτιμάτε με τις δεύτερες των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, για να συνεχίσουν ή όχι στην φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.
Στην 1η θέση του 3ου ομίλου η Δε Στρόνγκεστ με 10 βαθμούς, με την ομάδα της Βολιβίας να έχει έξι ματς, να έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και σίγουρα στην πρώτη δυάδα. Στην 2η η Ουατσιπάτο με οκτώ σε πέντε ματς, στην 3η η Γκρέμιο με έξι βαθμούς σε τέσσερα, ενώ 4η η Εστουδιάντες με τέσσερις, αλλά ένα αγώνα περισσότερο από την ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε.
Πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ουατσιπάτο το 4-3 της προτελευταίας αγωνιστικής στη Λα Πλάτα σε βάρος της Εστουδιάντες, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς θα συνεχίσει σίγουρα στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, ανάλογα βέβαια την τελική της κατάταξη. Με νίκη θα περάσει στην 1η θέση και φυσικά στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, κάτι πάντως που μπορεί να κάνει και με ισοπαλία ως 2η, αρκεί να μην κερδίσει η Γκρέμιο το ματς που χρωστάει στο Πόρτο Αλέγκρε με την Εστουδιάντες. Με ήττα θα μείνει 3η, αλλά θα «υποβιβαστεί» ή θα συνεχίσει αν προτιμάτε στο Κόπα Σουνταμερικάνα.
Στην άλλη πλευρά, με νίκη η Γκρέμιο θα περάσει στην 2η θέση και θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην φάση των «16» και θα έχει μάλιστα και την ευκαιρία επικρατώντας στο ματς που χρωστάει στο Πόρτο Αλέγκρε με την Εστουδιάντες να πάρει και την πρωτιά. Με ισοπαλία μένει προσωρινά στην 3η θέση, αλλά θα έχει την ευκαιρία με νίκη ακολούθως φιλοξενώντας την Εστουδιάντες, ανάλογα την έκταση της, να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Με ισοπαλία επίσης μένει 3η αν δεν επικρατήσει της Εστουδιάντες, ενώ κινδυνεύει να μείνει 4η αν ηττηθεί με διαφορά δύο τερμάτων από την ομάδα της Λα Πλάτα.
Προϊστορία: Η σημερινή θα είναι η δεύτερη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στην Χιλή, μετά το 1-1 του 2013 και πάλι τότε στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ομάδα με άγνοια κινδύνου η Ουατσιπάτο, εκτιμώντας πως δεν θα παίξει παθητικά κόντρα στην Γκρέμιο, καθώς η ισοπαλία μακροπρόθεσμα, αν θέλει βέβαια να συνεχίσει στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν την εξυπηρετεί, ανεξάρτητα αν την διατηρήσει προσωρινά στην 2η θέση. Επιπλέον εκτίμηση πως και η Γκρέμιο θα ρισκάρει για το τρίποντο, όχι μόνο για να «καθαρίσει» από σήμερα την 2η θέση, αλλά και για να μην δώσει δικαιώματα στην Εστουδιάντες στο φινάλε στο μεταξύ τους ματς.
Εκτίμηση: Over 2,5