ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Champions League

Champions League: Σπορτινγκ – Λιλ

Champions League: Σπορτινγκ – Λιλ
Spread the love

Στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας διεξάγεται μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της πρεμιέρας της διοργάνωσης…

Η πρωταθλήτρια Σπορτινγκ εξακολουθεί να ειναι η καλύτερη πορτογαλικη ομάδα στο ξεκινημα του νεου εγχώριου πρωταθληματος. Μετά την απωλεια του Σούπερ Καπ από την Πόρτο με 4-3 στη παραταση (κι ενω νικουσε 3-0!) μπηκε δυνατα στη νεα λιγκα με ως τωρα απολογισμο 5/5 νικες και 19-2 τέρματα (την καταδιωκει η Πορτο με τρεις βαθμούς λιγοτερους καθώς ειχε νικησει τους “δρακους” 2-0 δυο αγωνιστικες πισω).

Την περασμένη Παρασκευή νίκησε ευκολα με 3-0 εκτος έδρας την Αρουκα χωρίς να πραγματοιποιήσει “διαστημικη” εμφανιση. Τα τρια γκολ σημείωσαν οι τρεις πιο ποιοτικοι μεσοεπιθετικοι της Πεδρο Γκονσάλβες, Γκιέκερες (πεναλτι) και Τρινκάο. Ετσι και στα εξι επισημα ματς της φετος εχει σκοραρει τουλαχιστον απο δυο φορες.

Πέρσι στην Ευρώπη η ομαδα του Ρούμπεν Αμορίμ (δύο πρωταθληματα σε τρια χρονια στη Σπορτινγκ) συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ και αποκλειστηκε απο την μετεπειτα κατοχο Αταλάντα (1-1, 1-2). Αρνητικο προσημο κοντρα σε Γαλλικες ομάδες στην Ευρωπη (6-4-9), θετικο ομως εντος εδρας (5-2-3) Αποντες οι τραυματιες Κουαρέσμα (μπακ), Κοβάσεβιτς (τερματοφυλακας)

Από την άλλη μεριά η Λιλ παρουσιάζεται σε φάση κάμψης πρόσφατα με τρεις σερι ήττες. Τη Παρασκευή έχασε με 1-0 εκτος έδρας απο τη Σεντ Ετιεν, αμεσως πριν ειχε υποστεί την ηττα 3-1 εντος από την Παρι Σεν Ζερμεν. Δυο σερι εγχωριες ηττες (2-0-2 ως τώρα στο “Σαμπιονά”) που ήρθαν μετά το 2-1 που έχασε στη Πράγα απο τη Σλαβια οπου στο τέλος υπεφερε απο την πιεση των Τσέχων.

Είχε βέβαια …προνοήσει νικωντας τη Σλαβια με 2-0 εντος στο πρωτο ματς των πλέι οφ ωστε να μπει στη φάση ομίλων του Τσαμπινς λιγκ. Στον 3ο προκριματικο απεκλεισε την Φενερμπαξε (2-1, 1-1) ενώ πέρσι στο Κονφερενς ήταν άτυχη στον προημιτελικό μενοντας έξω στα πεναλτι από την Αστον Βίλα. Δεν τα …παει καλα κοντρασε Πορτογαλους (1-2-5). Ο κοουτς Μπρούνο Ζενεσιο εχει νεους τραυματιες τους Χάραλντσον και Μουκάου και μακροχρόνιους τους Ζενταντκά και Μπενταλέμπ.

Sporting: Franco; Debast, Diomande, Inacio; Quenda, Morita, Hjulmand, Catamo; Trincao, Goncalves; Gyokeres

Lille: Chevalier; Meunier, Mandi, Diakite; Santos, Andre, Gomes, Gudmundsson; Zhegrova, Cabella; David

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 ημιχρονο / 1 & 2-3 γκολ / πιθανοί σκορερς Γκιεκερες, Τρινκάο, Ζεγκροβα

(Visited 280 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x