ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Τόρκε – Γουόντερερς

Ουρουγουάη: Τόρκε – Γουόντερερς
Spread the love

Το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος στο θρυλικό «Σεντενάριο», με την Τόρκε να ψάχνει για ένα ακόμα τρίποντο, το τρίτο της συνεχόμενο στο Απερτούρα, την στιγμή που η αήττητη Γουόντερερς θα προσπαθήσει λογικά να μείνει για μία ακόμα φορά αλώβητη, κρυφοκοιτάζοντας όμως και την κορυφή.

Έξι βαθμοί για την Τόρκε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Απερτούρα, βλέποντας μετά το εντός 0-1 της πρεμιέρας από την Σουντ Αμέρικα και 0-1 στην έδρα της Πλάσα Κολόνια, να «απαντάει» με δύο τρίποντα, το 2-0 φιλοξενώντας την Φένιξ και το εκτός 2-1 της περασμένης εβδομάδας σε βάρος της ουραγού Μπόστον Ρίβερ. Στόχος λογικά το τρίτο της συνεχόμενο τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να μειώσει ακόμα την απόσταση της από την κορυφή ή να καλύψει αν προτιμάτε το χαμένο έδαφος, ενώ άλλοθι για τις ήττες στο ξεκίνημα του Απερτούρα, η συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα. Εκεί όπου έδωσε μεγάλη μάχη με την Ιντεπεντιέντε, αλλά έμεινε τελικά στην 2η θέση του 2ου ομίλου, γνωρίζοντας φυσικά τον αποκλεισμό, καθώς δεν κατάφερε να «κλέψει» την πρόκριση από την σπουδαία ομάδα της Αργεντινής.

Στην αντίπερα όχθη, αποκλεισμός αρχικά στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες από τη Μπολίβαρ (1-0, 0-3), ενώ ήττα ακολούθως με 0-2 στο «Σεντενάριο» από τη «μεγάλη» Νασιονάλ, στον τελικό του Σούπερ Καπ. Η συνέχεια όμως πολύ διαφορετική για την σκληροτράχηλη Γουόντερερς, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση του Απερτούρα και το -1 από τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο και τη Νασιονάλ και η οποία είναι η μόνη ομάδα που παραμένει αήττητη μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Επικράτηση με 1-0 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την ουραγό Μπόστον Ρίβερ, 0-0 εντός στην συνέχεια με τη Ντεπορτίβο Μαλντονάδο, 1-0 στην έδρα της Ρεντίστας, ενώ 0-0 την περασμένη εβδομάδα στο «Αλφρέντο Βίκτορ Βιέρα» με τη «μεγάλη» Πενιαρόλ. Ένα ματς, στο οποίο η Γουόντερερς έμεινε ευχαριστημένη στο τέλος από τη μοιρασιά των βαθμών, καθώς η Πενιαρόλ ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του και είχε σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Τόρκε και δύο για την Γουόντερερς, στις τρεις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Σεντενάριο». Χαρακτηριστικό μάλιστα, πως και στα τρία ματς είχαμε το σκορ 2-1, το 2019 για την Τόρκε και το 2018 και το 2020 για την Γουόντερερς.

Δύο συνεχόμενες νίκες για την Τόρκε, αλλά πολύ σκληρός αντίπαλος η Γουόντερερς, η οποία πέρα του αήττητου αλλά και της κορυφής, πολύ πιθανό να έχει έξτρα κίνητρο να πάρει μια άτυπη ρεβάνς, για το πολύ βαρύ 2-8, με το οποίο ηττήθηκε στην έδρα της από την σημερινή της αντίπαλο στο περσινό πρωτάθλημα. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, αποφεύγοντας το ρίσκο με σημείο.

Εκτίμηση: G/G

(Visited 21 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x